Druhý v brněnských ulicích skončil obhájce prvenství Martin Kučera, třetí proťal cíl na náměstí Svobody Němec Christoph Hillebrand. „S časem i výsledkem jsem nadmíru spokojený, byl to super závod v příjemné atmosféře. Zpočátku jsem na Martina Kučeru nestačil, ale zřejmě přepálil se svým bratrem Lukášem tempo, takže jsem jej ve druhém kole předběhl a udržel první místo až do cíle,“ přiblížil Čípa dění na čele závodu, do kterého vystartovalo 1500 účastníků z 37 zemí světa.

Ženské kategorii vládla Maďarka Tunde Szabová, která taktéž vylepšila rekord závodu na čas 1:18:32, druhá skončila brněnská specialistka na dlouhé triatlony Simona Křivánková a třetí Helena Kotopulu. Brněnskou desítku pak opanovali Lukáš Kučera a Magda Janková.

Mezi startujícími byla i necelá stovka těch, kteří si nenechali ujít ani jeden z dosavadních pěti ročníků závodu. „Jsme rádi, že se lidí na naše akce vrací. Letos se opět ukázalo, že i přes obecný úbytek účastníků na silničních bězích, patří náš půlmaraton a desítka k největším akcím nejen v regionu,“ uvedl za pořadatele Aleš Čtvrtníček.