Šestačtyřicetiletá gólmanka oproti plánu neprodloužila smlouvu. „Oznámila nám esemeskou, že nesouhlasí s podmínkami nového kontraktu a nebude s námi nadále spolupracovat," potvrdila majitelka klubu Ivana Břečková.

Podle ní se s gólmankou neshodly kvůli uvolňování na srazy slovenské reprezentace. Černá u ní pracuje jako asistentka trenéra. „Nechtěli jsme ji na tyto akce nadále pouštět, s čímž nesouhlasila. V minulé smlouvě jsme tuto otázku neřešili, protože se rozhodla dělat asistentku až poté. Chtěli jsme, aby se klubu věnovala na sto procent," vysvětlila Břečková. O konci promluvila i Černá. „Můžu jen potvrdit, že už nejsem hráčka Veselí, protože jsme se s klubem nedohodli. Víc to specifikovat nechci," hlesla otřesená brankářka.

Druhá ztráta

Mistryně interligy tak zažívají další velkou ránu. Z klubu minulý týden náhle odešel trenér Sabadka. Vadilo mu, že s ním vedení klubu nekonzultovalo příchod Heleny Štěrbové, což přímo na internetových stránkách klubu potvrdila i Černá. „Chtěl, aby tým fungoval po sportovní i lidské stránce a aby dostal možnost s Helenou nejdříve probrat představy o jejím angažmá ve Veselí," uvedla Černá.

Štěrbová totiž před dvěma lety ve vypjaté atmosféře odešla do konkurenčního Zlína. „Kdy se Helena před dvěma lety rozhodla nečekaně odejít, byli zklamaní z jejího přístupu hráčky, fanoušci i manželé Břečkovi. V tomto případě tedy konzultace byla na místě," pokračovala Černá.

A právě její kritika mohla k jejímu náhlému konci přispět. což vedení klubu odmítá. „S jejím vyjádřením to nemělo žádnou souvislost. Řekla názor," reagovala Břečková.

Šestinásobná nejlepší házenkářka České republiky si musela ihned balit věci. „Teď nemyslím na nic. Nevím, jestli budu jako hráčka pokračovat," sdělila Černá, která v klubu končí po čtyřech letech.

Obhájkyně titulu v interlize a vítězství v Českém poháru se musejí obejít bez klíčové opory. „Je to druhá šokující zpráva. Mrzí mě to. Dobrá brankářka tvoří padesát procent mančaftu. Bude mi chybět, ale jinak mi nepřísluší situaci komentovat," řekla spojka Jarmila Kočí.

Panenky na startu přípravy musejí hledat náhradu. „Věříme, že se nám to podaří. Už v březnu jsme si říkali, že i kvůli jejímu věku a zdravotnímu stavu možná budeme uvažovat o nové brankářce," prohlásila majitelka.

O špatné atmosféře v týmu nechtěla slyšet. „Rozhodnutí Lenky Černé v žádném případě nezviklá ostatní hráčky. Jsou profesionálky," uzavřela Břečková.