Jak se zatím na letošní sezonu díváte?
Je skvělé, co vše se nám podařilo. Dosáhly jsme i cílů, které jsme původně vůbec neměly.

Čím to je, že vám tak sedla spolupráce s Kateřinou Siniakovou?
Je to více faktorů. Každá jsme úplně jiná a možná i proto se nám tak daří. Každá máme svůj styl, vhodně se doplňujeme. Možná se nám tak vede i proto, že nás zatím znal jen málokdo. Teď už to budeme mít těžší, soupeřky se na nás asi lépe připraví.

Lukáš Helešic (na snímku vpravo) společně s Jakubem Podrazilem při své druhé společné účasti na mistrovství světa dospělých skončili sedmí.
Veslaři nechali formu doma, Topinková opět zvažuje skif

V čem se lišíte?
Myslím si, že jak herně, tak lidsky. Co se týče tenisu, každá preferujeme jiný styl. Ani povahově si nejsme podobné. Nejsme sice nejlepší kamarádky už proto, že každá bydlíme jinde - já v Brně a Katka v Praze - na druhou stranu to ale není tak, že spolu odehrajeme turnaj a mimo kurty se nebavíme. Aby nám to klapalo, musíme spolu vycházet i lidsky, což se nám daří.

Barbora Krejčíková
narozena: 18.12.1995 v Brně
výška: 178 centimetrů
aktuální umístění WTA (dvouhra): 221. místo
nejvyšší umístění WTA (dvouhra): 121. místo
aktuální i nejvyšší umístění WTA (čtyřhra): 3. místo
tituly ve čtyřhře: French Open (2018), Wimbledon (2018), Québec (2015).

Není teď singl po úspěších v deblu na vedlejší koleji?
Jsem pořád ještě mladá a chci dál hrát i dvouhru. Není to tak, že bych se specializovala pouze na čtyřhru, na to mám případně ještě dost času.

Jaké máte cíle do zbytku sezony?
V první řadě se chci uzdravit. Tento týden jsem něco chytla, takže je třeba se vyléčit. Jinak se samozřejmě upínám k Turnaji mistryň v Singapuru. Potřebujeme udržet formu, abychom tam byly konkurenceschopné a něco předvedly. Předtím ještě plánuji odehrát dva turnaje v Asii, nejprve WTA v Tchien - ťinu a potom jeden ITF podnik.

Na závěr sezony hraje český fedcupový tým domácí finále s USA, máte to v hlavě?
Bylo by super, kdyby nás s Katkou kapitán Pála nominoval do čtyřhry. Všem ale říkám, že záleží na něm a také na nás, jestli budeme mít na podzim dál dobré výsledky. Musíme dokázat, že máme formu a nominaci si zasloužíme.

Zbrojovka Brno, ilustrační foto
Zbrojovka mění hru: křídla se nyní více nadechnou