Deník Rovnost ve spolupráci s Českou unií sportu a Jihomoravským krajem připravil tradiční čtenářskou anketu JIHOMORAVSKÝ SPORTOVNÍ SYMPAŤÁK ROKU 2017. Nabízíme vám přehlídku deseti uchazečů z regionu o tento primát, jejichž jména vzešla z vyhlášení jednotlivých okresních kol ankety Sportovec roku. Dejte svému favoritovi hlas a nominovaný s jejich nejvyšším počtem se stane sympaťákem roku 2017 na jižní Moravě.

JAK HLASOVAT?Hlasovat můžete dvěma způsoby. První možnost je na internetových stránkách Deníku Rovnost. Druhá je pomocí hlasovacích kuponů, které vycházejí v tištěném vydání Deníku Rovnost. Ty posílejte na adresu Milady Horákové 9, Brno 602 00 (na obálku připište heslo SYMPAŤÁK). Hlasování končí v pátek 16. března 2018 o půlnoci. Z tipů na tištěných kuponech poté vylosujeme jednoho výherce, který obdrží dvě vstupenky na slavnostní večer s udílením cen jihomoravským sportovcům, který se uskuteční 20. března 2018 v sále Rotunda pavilonu A na brněnském výstavišti za účasti nominovaných sportovců, jejich trenérů, rodičů a dalších hostů. Víc informací o anketě najdete také na www.sportovecjmk.cz.

Tereza Balíková (vlevo)Zdroj: archiv DeníkuTereza Balíková (vlevo)
17 let
kulturistika
BBK Fitness Znojmo

V patnácti letech vstoupila do klubu Fitness Znojmo, závodění se věnuje teprve od loňského roku. Na mistrovství České republiky skončila čtvrtá v kategorii bikini fitness mezi juniorkami pod 164 centimetrů a v dorostenkách druhá. Sportuje odmala, prošla si atletikou, břišními tanci, jezdívala na kolečkových bruslích, na kole, lyžovala a hrála fotbal.

Ilona BurgrováIlona BurgrováZdroj: archiv Deníku
33 let
basketbal
Královo Pole

Jde o vicemistryni světa z roku 2010, která se také zúčastnila olympijských her v Londýně. S týmem USK Praha slavila šestkrát vítězství v Ženské basketbalové lize a také titul v Eurolize. V aktuálním ročníku vyhrála Český pohár v dresu Králova Pole. Po sezoně ukončí kariéru.

Tomáš FišerZdroj: archiv DeníkuTomáš Fišer
21 let
atletika
AK AHA Vyškov

Halový mistr Moravy a Slezska ve skoku vysokém výkonem rovné dva metry. Účastník seniorského mistrovství republiky, kde obsadil jedenácté místo ve skoku vysokém, s družstvem Hvězda Pardubice bral pátou příčku. Sedmý na domácím šampionátu v kategorii do 22 let, vítěz Vánoční laťky v Brně.

Adéla HanzlíčkováAdéla HanzlíčkováZdroj: archiv Deníku
23 let
zápas
TAK Hellas Brno

Největší úspěch brněnské rodačky je nominace na letní olympijské hry v Riu de Janeiro. V minulém roce zazářila v kategorii do 23 let, ve které získala potřetí v řadě stříbro na mistrovství Evropy a bronz na světovém šampionátu.

Michal HrazdiraZdroj: archiv DeníkuMichal Hrazdira
32 let
volejbal
Volejbal Brno

Volejbalový smečař v kariéře prošel angažmá v Rakousku, Polsku, Itálii a Francii. Už třetí sezonu na palubovce šéfuje coby kapitán brněnskému extraligovému klubu Volejbal Brno.




Alexander ChoupenitchAlexander Choupenitch.Zdroj: Deník
23 let
šerm
Sokol Brno I

Zúčastnil se letních olympijských her v brazilském Riu de Janeiro v roce 2016. Talentovaný brněnský fleretista a mistr Evropy do 23 let se pohybuje na 22. místě světového žebříčku a jeho cíl je probojovat se na olympiádu v roce 2020 v Tokiu. Choupenitch se také prodral na evropském šampionátu v posledních pěti letech třikrát do nejlepší osmičky.

Klára ChovančíkováZdroj: archiv DeníkuKlára Chovančíková
27 let
tanec
TK Classic Hodonín

Hlavní trenérka  hodonínského klubu na latinskoamerické tance, tanečnice mezinárodní třídy M, několikanásobná mistryně ČR družstev a dvojnásobná vícemistryně ČR kategorie dospělých v latinskoamerických tancích. S tanečním partnerem Václavem Masarykem se stali vítězi Taneční ligy dospělých v latinskoamerických tancích 2016 za účasti 57 párů. Jsou nejúspěšnější pár České republiky ve světovém žebříčku WDSF 2017. Ovládli soutěž světového okruhu WDSF International open lati v maďarském Szegédu a stali se třetím párem českého reprezentačního týmu.

Markéta NedělováMarkéta NedělováZdroj: archiv Deníku
22 let
veslování
SVK Břeclav

Aktuálně nejvýraznější tvář Slováckého veslařského klubu. Dvaadvacetiletá břeclavská veslařka pravidelně sbírá medaile z republikových šampionátů. V uplynulém roce se kvalifikovala na veslařské mistrovství světa do 23 let v Plovdivu, kde obsadila sedmnáctou pozici. Zvítězila na několika regionálních regatách.

Jaroslav KolůchZdroj: archiv DeníkuJaroslav Kolůch
42 let
stolní tenisový
TT Moravský Krumlov

V aktuální sezoně zažívá boje v dosud nejvyšší soutěži, když s týmem MK Řeznovice Moravský Krumlov poprvé postoupil do druholigové skupiny B. Zároveň se na chodu klubu podílí jako vedoucí družstva.

Jan KoudelkaJan KoudelkaZdroj: archiv Deníku
26 let
malý fotbal
SK Viktoria Suchý

Patří do české reprezentace malého fotbalu, která získala titul mistrů světa a druhé místo na mistrovství Evropy v Brně. Patří k oporám superligového týmu Blanenska.

UPOZORNĚNÍ:
Pokud se vám anketa správně nenačítá, použijte prosím k hlasování internetový prohlížeč Internet Explorer, kde vše funguje. Na odstranění problému pracujeme.
Děkujeme za pochopení.