Světové klání dospělých i jemu předcházející šampionát juniorů celkově navštívilo přibližně tři tisíce fanoušků. Kuželky se podle hlavního bosse turnaje podařilo dobře zpopularizovat. „Pomohl nám i dvouhodinový televizní přenos. Co jsme zjišťovali, sledovanost byla slušná. Myslím, že jsme kuželky dostali i do podvědomí veřejnosti, která se o ně jinak nezajímá," hodnotil propagaci svého sportovního odvětví Vaňura.

V době šampionátu organizátoři nenarazili na žádný závažný problém. „Vše se odehrálo hladce. Největší starosti jsem měl s tím, abych sehnal potřebné peníze. Jinak jsem věděl, že kolem sebe mám schopný tým plný kuželkářů každým coulem," vyzdvihl práci organizátorů.

Vaňurova slova potvrdily i spokojené výpravy zúčastněných států, které v seniorské kategorii bojovaly šest dní o cenné kovy. Nejúspěšnější nakonec byli Maďaři s šesti medailemi, Češi s jedním zlatem a jedním stříbrem skončili čtvrtí. „Všichni si turnaj pochvalovali, líbilo se jim prostředí, organizace, přátelští lidé. I pánové z Mezinárodní kuželkářské asociace, kteří jsou jinak skoupí na slovo, nám smekali klobouky," těšilo šéfa šampionátu.

Mistrovství světa skončilo úspěchem nejen organizačním, ale také sportovním. Diváci v hale ve Vodově ulici si vychutnali překonání devíti světových rekordů. „To je absolutně nadprůměrné číslo. Běžně na takovém turnaji padnou třeba jeden nebo dva, pak se zase třeba dva roky čeká," upozornil.

Brno tak důstojně navázalo na mistrovství světa, které hostilo před 32 lety. Tehdy se turnaj odehrál v nově otevřené hale Rondo. „Moc je nejde srovnávat, doba byla úplně jiná. Lidé za minulého režimu neměli co dělat, tak šli na kuželky, proto byla i návštěvnost vyšší," vzpomínal na turnaj, kde domácí družstvo tehdy získalo jednu stříbrnou medaili a jedno čtvrté místo.

A kdy se do Brna klání podobného ražení opět vrátí? Dalších 32 let to trvat nemusí. „Dráha ze šampionátu se zčásti přestěhuje do Blanska, zčásti do Třebíče. Budeme mít kvalitní zázemí pro kvalitní soutěže. Asociace chce ale prostřídat v pořadatelství všechny přední kuželkářské země, takže můžeme o mistrovství uvažovat nejdřív třeba za deset let," mínil Vaňura.