Může vás o start na šampionátu ještě něco připravit?

Moje účast už je definitivní a do Amsterodamu bych měla odcestovat.

Cítila jste naději, že se i přes nesplněný limit můžete na šampionát podívat?

O mé divoké kartě jsem se dozvěděla v pondělí a vůbec jsem to nečekala. Ani jsem nevěděla, že nějaká existuje. Říkala jsem si, že s mojí smůlou není možné, aby se mi něco podobného stalo. (úsměv)

Limitu jste se přiblížila až na dva centimetry. Jak deprimující to bylo?

Dost. Ještě před mistrovstvím republiky jsem zaostala za limitem šest centimetrů a zkoušela jsem ho i po šampionátu. Jenže se mi už tolik nevedlo, nepřál ani vítr. Roli sehrála i psychika. Věděla jsem, že na požadovaných 13,95 mám, ale ne a ne je skočit.

Údajně jste dostala divokou kartu i díky tomu, že na šampionát kvůli dopingovému skandálu nemohou ruské závodnice.

Možná to trochu pomohlo, ale v tabulkách jsem docela vysoko a nejspíš bych se měla šanci dostat do Amsterodamu i kdyby jely tři Rusky. Letos se v trojskoku moc daleko neskáče, třeba v dálce by to bylo mnohem těžší.

Jak vám nominace na „Evropu" změnila plány?

Říkala jsem si, že když nedám limit, tak si trochu odpočinu. Takhle opět najedu na tréninkový režim a pokusím se dobře připravit.

Loni jste absolvovala halový evropský šampionát, pod otevřeným nebem půjde o vaši premiéru. Co od ní čekáte?

Z větších venkovních akcí jsem v reprezentaci absolvovala jen Evropský pohár. Moc se na další zkušenost těším. Na halovém mistrovství v Praze jsem si skočila osobní rekord, velké závody mi vyhovují. Doufám, že se mi to podaří i v Amsterodamu. Na finále bude potřeba podobný výkon, který jsem skočila na mistrovství republiky.

Může vám to v Amsterodamu ulétnout až za 14,15 metru, což je limit pro olympijské Rio?

Nevím, jestli je reálné, aby mi to ulítlo až tak daleko. Na olympiádu se však uskuteční dovýběr závodnic a podle mě bude na nominaci stačit i výkon lehce za čtrnáct metrů. To je zase o poznání blíž mému maximu a díky tomu mám velkou motivaci. Třeba opět dostanu divokou kartu, mohla bych ji pak mít napořád, to by se mi líbilo. (smích)