Nedávnou zkušenost s DRFG Arenou mají brněnští volejbalisté, kteří v ní uspořádali extraligové finále s Libercem před dvěma lety. „Kometa naučila fanoušky do Ronda chodit a byl by to celkově pro brněnský sport krok dopředu,“ prohlašuje na klubovém webu Komety Martin Gerža, manažer stříbrného týmu. Na šestý finálový duel série přišlo do haly 5556 diváků, což je platný rekord soutěže.

Hokejista Zaťovič
Snad nebude blázinec na buly i u nás, říká Zaťovič po Karjale

V základní části ovšem většina brněnských klubů o přízeň fanoušků bojuje a průměrná návštěvnost se u nich pohybuje mezi čtyřmi až šesti sty diváky. „Kapacitu tisíce diváků staré haly ve Vodově ulici naplníme třeba jedním dobrým zápasem v play-off, jinak ne. Hrát běžně extraligu v Rondu mi přijde neekonomické, navíc i náklady budou vyšší,“ zmiňuje sportovní ředitel královopolských házenkářů Jan Schneider.

Pro zvětšení klikněteZdroj: Ivo Špatný
MÍSTNÍ PŘÍSLUŠNOST


Některé kluby jsou navíc historicky spojené s městkou částí, ve které sídlí, což je příklad basketbalistek ze Žabovřesk. Někdejší účastník prestižní Euroligy navíc disponuje i vlastní halou Rosnička. „Máme v ní i mládež, takže mohou navazovat tréninky. Pokud bychom se přestěhovali, bude to kostrbaté, nebudeme v kontaktu,“ oznamuje generální manažer klubu Radek Šír.

Útočník Martin Zaťovič.
Krejčík zaznamenal na Karjale bod. Bradu má oteklou, ale zuby v pořádku

Podobně jsou na tom i basketbalistky Králova Pole. „Nebráním se Rondo zkusit v zápase EuroCupu, případně Euroligy, pokud bychom ji hráli. Od roku 1955 ovšem sídlíme v Králově Poli, takže stěhování asi v úvahu nepřipadá, i když jsem první, kdo je pro výstavbu nové hokejové haly,“ povídá generální manažer KP Brno Richard Foltýn.


Mezi kluby, kterých se může stěhování do DRFG Areny týkat, jsou také futsalisté Helasu Brno. „Několikrát mě napadlo udělat balíček pro lidi, takové ty brněnské sportovní fanatiky. Ať hrají v Rondu třeba čtyři kluby v jeden den, začnou v deset dopoledne a skončí večer. Ale nevím, zda je to reálné, protože máme dané dopředu rozlosování,“ navrhuje dlouholetý trenér a předseda Helasu Jan Loup.


DRFG Arena může sloužit i vrcholným akcím v míčových sportech. V minulosti se v ní uskutečnily například juniorské volejbalové šampionáty. „Město by se o získávání takových akcí mělo pokoušet, protože se to osvědčilo,“ tvrdí Foltýn. „Umím si v Rondu představit házenkářskou reprezentaci,“ dodává Schneider.

Brněnský boxer František Poláček.
Zemřel známý brněnský boxer a olympionik František Poláček