Jeho tým na podzim 55 dní vedl tabulku nejvyšší soutěže. Nakonec jej předběhlo sedm jiných týmů. „Nevím, jak vedení, ale my hráči jsme si nedělali iluze, že tam vydržíme do konce sezony," přiznává zkušený házenkář, který se z minulých let pyšní i cenou 
pro nejlepšího hráče islandské ligy.

V letošní české nejvyšší soutěži vidí tři hlavní důvody, proč klub z Králova Pole klesl až do spodních pater. „Máme úzký kádr. Celý tým táhlo pět šest lidí proti kompletnímu kádru soupeřů. Také jsme se stali pro protivníky po úspěšném začátku čitelní. Určitě nás ovlivnilo i zranění ramene a následná operace Honzy Hubáčka," vypočítával Dostalík tři hlavní zádrhely letošního ročníku.

Úměrně zhoršeným výsledkům ve druhé polovině sezony chladla i atmosféra v týmu. „Delší dobu to nebylo nic. Paradoxně po rozhodujícím zápasu proti Zubří to z nás nějak spadlo," tvrdí.

Na první zápas proti pětibodové Kopřivnici si Brňané počkají necelý měsíc, až do 
13. dubna. „Žádný velký odpočinek nás asi nečeká. Na fyzičce jsme makali v poslední době docela dost, tak snad nebudeme jenom běhat," povídá Dostalík, který se o další budoucnosti rozhodne až po sezoně.

Jedno důležité rozhodnutí ale ve svých rukou nemá. Reprezentační trenéři jej nominovali jako náhradníka na kvalifikační duel s Německem v Brně. „Když to vyjde, tak budu rád. Když ne, nebudu překvapený," hlásí.

Zavítá na zápas případně i jako divák? „Asi ne, to budu ukřivděný," vtipkuje závěrem.