Brněnští baseballoví příznivci vzývají opakování loňského finále české extraligy. A po víkendu jim především Draci dávají naději, že se třaskavý souboj bude opakovat. Šestnáctinásobní šampioni doma dvakrát zdolali pražskou Kotlářku a k postupu jim schází jediná výhra. Zato brněnská Technika hraje s Eagles Praha v sérii 1:1.

Draci zvítězili v sobotu 5:4 a o den později jednoznačně 10:4. „Jsme spokojení s výsledky, i když se nějaké chyby našly. Situace je pro nás lepší než pro Kotlářku, nebudeme pod takovým tlakem, ale dokud nevyhrajeme třetí zápas, ve finále nejsme," krotil euforii dračí manažer Arnošt Nesňal.

Úřadující šampioni z Techniky první duel ovládli 10:7, jenže včera podlehli 8:14. S Eagles tak prohráli šestý ze sedmi letošních zápasů. „Všechny čtyři týmy v play off jsou silné a mohou vyhrát, respektujeme se s Eagles navzájem. Doufejme, že se nám uzdraví všichni hráči a když se vyvarujeme chyb, do finále postoupíme," pronesl hrající manažer Techniky Martin Střítecký.

Draci do první bitvy vyrukovali s australským nadhazovačem Mattem Blackmorem, proti němu stál ve vynikající formě házející Američan Patrick Ahearne, který okusil i slavnou Major League. „Nešlo o nám to porazit Patricka, ale nepodařilo se nám ho dostat brzy ze hry, vydržel až do konce," povídal Nesňal.

Do dohrávky deváté směny šli Draci za stavu 3:4, ale dvoubodový homerun Martina Schneidera jim zajistil vítězství. „Ahearne udělal jedinou chybu, která je stále vítězství. Schneider za nás zápas i doházel a po zásluze byl nejlepší hráč utkání," pochválil jej Nesňal.

Ve druhém utkání začal na kopci Petr Minařík, Draci vedli už 9:1 a utkání v pohodě dovedli do vítězného konce.

Technika v prvním duelu vyhrála 10:7, ovšem až v nastavené desáté směně, rozhodl tříbodový homerun Jiřího Marka. „Sice šel zápas do tie-breaku, ale Isaac Hess odházel výborný duel, v obraně jsme neudělali jedinou chybu, k tomu jsme dobře pálili. Takhle se hraje play off," těšilo Stříteckého.

Jenže nedělní duel byl ze strany brněnských mistrů extraligy zcela o něčem jiném. „Udělali jsme šest chyb, obrana nepodržela nadhazovače Toufara. Eagles výborně pálili, měli devatenáct dobrých odpalů, my jen čtrnáct. Využívali našich chyb a na pálce nás doslova převálcovali. Z toho si musíme vzít ponaučení," uznal Střítecký.

Semifinále pokračuje v sobotu v Praze, Draci hrají v úterý v Blansku ještě čtvrtfinále Českého poháru.

Semifinále play off extraligy:

Draci Brno – Kotlářka Praha 5:4 a 10:4. Stav série: 2:0.

Technika Brno – Eagles Praha 10:7 a 8:14. Stav série 1:1.

Další termíny (platí na obě série): sobota 11. srpna v Praze (13.00), sobota 11. srpna v Praze (16.00) a neděle 12. srpna v Komárově (14.00).