Jenže do nového ročníku vstoupil Dragon jasnou porážkou 5:54 na hřišti loňského finalisty Vyškova. „Těším se, že na Tatru už budeme v sestavě mít další hráče našeho nově vznikajícího týmu, kteří proti Vyškovu ještě nehráli. To pro nás bude impulz stejně jako domácí hřiště," doufá trenér Daniel Beneš.

Ten se mužstva ujal před měsícem společně s Angličanem Nigelem Briggsem, také bývalým dlouholetým brněnským hráčem. „Snad se nám podaří dát tým dohromady po řadě odchodů a absencí kvůli zranění. Čekají nás změny, které chtějí čas, jenže ten nemáme," hlásí bývalý kouč Bystrce, který nadále pracuje i jako asistent reprezentačního áčka. Ragbisty Dragonu vede už třetí trenérská sestava za poslední půlrok. Briggs koučoval celek na jaře společně s Antonínem Švaňhalem a Otou Hejmalou.

Nová trenérská dvojice začleňuje do mužstva vedle nováčků také hráče na hostování nebo navrátilce, jako jsou Martin Morávek či Zbyněk Volejník. „Snažíme se pracovat s hráči, kteří znovu nacházejí chuť do ragby. Dragon má velký herní potenciál, jenže poslední sezony dojížděl na úzký kádr. Klíčová věc je, že jádro týmu funguje, na něj lze nabalovat další hráče a může to být dobré. Chvíli to trvá, jsme uprostřed procesu rozšiřování kádru, abychom měli různé varianty a z dlouhodobého hlediska vytvořili konkurenceschopný celek," líčí.

Ve druhém kole nejvyšší soutěže hostí jeho svěřenci Tatru Smíchov v sobotu od dvou hodin odpoledne. „Jednou týdně trénujeme s Bystrcí, což dodává nový náboj a kvalitu. Udělali jsme kus práce a doufám, že něco předvedeme už proti Tatře," přeje si Beneš.

V základní části nového ročníku odehraje Dragon dohromady třináct utkání, do semifinále postoupí nejlepší čtveřice osmičlenné extraligy. Poslední dva celky soutěže se utkají v baráži. V uplynulé sezoně v ní Brňané narazili na Petrovice. Na jejich hřišti vyhráli 18:11, do odvety pražský celek už nenastoupil.

Rozpis Dragonu

30. srpna: Vyškov – Dragon 54:5

Sobota od 14.00 v Cacovicích: Dragon – Tatra Smíchov

12. září: Sparta Praha – Dragon

26. září: Dragon – Říčany

3. října: Slavia Praha – Dragon

17. října: Petrovice – Dragon

31. října: Dragon – Praga Praha

7. listopadu: Dragon – Vyškov

14. listopadu: Tatra – Dragon

28. března: Smíchov – Dragon

18. dubna: Dragon – Vyškov

2. května: Dragon – Mar. Hory

9. května: Praga – Dragon