Do druhé poloviny extraligy tak vstoupil prohrou a nadále mu patří šestá příčka. „Z výsledku jsme zklamaní, chtěli jsme vyhrát, minimálně bodovat. Náš výkon byl velice dobrý, potvrzuje vzrůstající tendenci, bohužel se neprojevila na výsledku. Srazily nás k zemi dvě tři situace ve hře, které Vyškov využil a vyhrál zaslouženě," poznamenal zkušený brněnský ragbista Jaroslav Žemlička.

Dragon ovládl první poločas 8:7, jenže po slušném nástupu do druhé půle výkon domácího celku uvadl a bodoval Vyškov. Duel zlomila právě neuznaná pětka brněnského mužstva, po níž hosté skórovali. „Ukázalo se, že náš tým je přece jen psychicky dost silný a výsledek jsme otočili. I když musím přiznat, že i s trochou štěstí. To když nám Brno vypíchlo přihrávku a položilo pětku, ale rozhodčí ji po konzultaci odvolali a pro nějaký přestupek vrátili hru zpět," uznal vyškovský trenér Pavel Pala.

Brňané ještě tlačili, v závěru soupeři nepůjčili míč, ale z desetiminutového nastavení už nic nevytěžili. „Aspoň jsem od diváků slyšel, že jsme odehráli velice kvalitní utkání, které se jim líbilo," pronesla útoková spojka Dragonu.

V porovnání s prvním kolem, v němž jeho tým podlehl Vyškovu 5:54, prokazují Brňané velké zlepšení. „Tehdy někteří hráči začínali nově nebo po iks letech přestávky, za půl roku udělali obrovský kus práce a jsou z nich opory. Sráží nás spíš individuální technické chyby," upozornil Žemlička.

Sílu Dragonu ocenil i soupeř, jemuž patří třetí příčka v tabulce. „Bylo to hodně těžké utkání. Sice jsme velmi brzy položili pětku, ale paradoxně nám spíš ublížila, než pomohla. Slevili jsme v koncentraci, a pomohli tak domácím získat sebevědomí. Většina jejich hráčů pak hrála na hranici svých možností, někteří až nad ní," všiml si Pala.

Podzimní část soutěže zakončí Brňané v sobotu na hřišti Tatry Smíchov. „Tabulka je neúplná, protože některé týmy čekají odložené zápasy. Plánujeme zase ostrou přípravu v dlouhé zimní pauze. Mám z týmu dobrý pocit a doufám že se přiblížíme bojům o play off. Tipnu si, že o čtyřku se utkáme v zápasech s Říčany a Slavií," dodal Žemlička.

8. kolo ragbyové extraligy:

Petrovice – Praga 10:46 (3:24), Slavia Praha – Tatra Smíchov 21:27 (13:17), Dragon Brno – Vyškov 13:21 (8:7), Říčany – Sparta Praha 23:16 (12:10).