„První zápas byl nervóznější. Druhý duel jsme zvládly takticky lépe. Hrály jsme týmově. Pomohly jsme si servisem, kterým jsme Přerov odtáhly od sítě. Potom se nám bránilo lépe,“ vyprávěla brněnská smečařka Marie Toufarová, která oba hrací dny Přerovu zatápěla nepříjemným levorukým podáním i útokem.

Přerovanky se trápily s rozsáhlou marodkou a nepřesnou přihrávkou. Přesto favoritkám série připravovaly často nepříjemné momenty. Přerovské naděje na zisk alespoň jednoho duelu hatil přesnější útok a větší bojovnost domácího Brna. „Kvůli nemocem a zraněním musíme točit posty. Potom jsou znát naše problémy s postavením. Nevíme, kde kdo stojí, a kupíme chyby. Navíc rozhodla naše špatná přihrávka,“ líčila přerovská kapitánka Dita Gáliková.

Do brněnské základní sestavy ani jednou nenaskočila nejproduktivnější žena Králova Pole Romana Staňková. Dvacetiletou smečařku vyřadily vysoké teploty a do hry zasáhla jen v koncovkách setů.

Staňkovou výborněji nahradila právě Toufarová, s jejímž servisem si Přerov nevěděl rady nejčastěji. „První zápas mi vyšel mnohem lépe. Podruhé jsem moc chybovala. Pokud jsme teď hrály na sto procent, v Přerově potřebujeme bojovat na sto deset procent. Nesedí nám tamní hala. Chceme čtvrtfinále ukončit už v týdnu a do Brna se nevracet,“ dodala Toufarová.

„Na soupeřky si věříme a nevzdáváme se. Nehodily jsme ještě ručník do ringu. Snad domácí zápasy zvládneme vyhrát,“ doplnila přesvědčivě nejzkušenější hráčka Přerova Gáliková.

1. čtvrtfinále

VK KP Brno – PVK Přerov 3:1

Sety: (10, –17, 12, 18)

2. čtvrtfinále

VK KP Brno – PVK Přerov 3:1

Sety: (23, –23, 11, 19)

Stav série: 2:0