Oba se utkají při dvou nedělních závodech o titul evropského šampiona. „Každý soupeř je pro mě stejný, ale uznávám, že v tomto případě tam trochu cítím československý náboj, na který se těším," říká Homola.

Podobně bere situaci i Fulín, který doufá, že se nebude opakovat situace z konce dubna na Slovakiaringu. „Bylo to tam trochu divočejší. Moderátor závodu hodně protežoval Maťa. Doufám, že tady bude komentátor objektivnější," přeje si. „Hodně burcoval lidi, ale ne že by mému protivníkovi přál něco zlého," doplňuje Homola.

Jeho soupeř má zatím k vítězství v šampionátu nakročeno lépe, když vede o osm bodů. „Na jednu stranu je to hodně, ale taky se o něj můžu stejně tak rychle přijít. Dostanete třeba od někoho ránu do auta, kterou nespravíte, a je konec nadějí," upozorňuje před předčasnými oslavami Fulín. „Půjde také o taktický boj. Doufám, že od šéfa týmu nedostanu příkaz jet v klidu na Prosta, ale na Sennu," připodobňuje český závodník páté a první místo k legendárním formulových jezdcům.

Pro oba „kohouty" bude znamenat evropský titul velký úspěch. Větší váhu ale bude mít na slovenské straně. „Stal bych se jedním z mála našich jezdců, kterým se podařilo získat vítězství v tak prestižní sérii," vysvětluje Homola. „Ale i kdyby se nezadařilo a slavil by Peťa, popřeju mu. Rozhodně bude lepší, když ho získá právě on, než třeba nějaký cizí jezdec," připomíná Slovák dobré závodnické vztahy se svým českým kolegou.

Už v pátek se oba soupeři představí na Masarykově okruhu v úvodních dvou testovacích jízdách.