Královopolský celek uzavřel svoji pouť EuroCupem ve středu na hřišti nizozemského Orange Blizzards. Ve Zwolle vyhrál 81:59 a připsal si druhé vítězství v šesti zápasech. „Ve Zwolle jsme vyhráli výrazněji než Neapol i Miskolc. Vysoké vedení 10:0 v úvodu nás však ukolébalo, v podstatě nizozemská reprezentace se chytila a odskočila na sedm bodů. Víc jsme však tvrdě hrajícím domácím basketbalistkám nedovolili a po zbytek zápasu vládli pod oběma koši," vracel se k poslednímu duelu trenér Marian Svoboda na klubovém webu.

Jeho svěřenky skončily na třetí příčce, když porazily dvakrát právě Blizzards, naopak zápasy s maďarským Miškolcem i italskou Neapolí prohrály. „EuroCup se přibližuje Eurolize a tak naše dvě vítězství a tři těsné porážky mají svoji cenu. Jako nováčkovi se nám nevydařil pouze zápas v Miškolci," připomněl Svoboda nejvyšší porážku 58:83.

Právě těsné domácí porážky s Miškolcem o čtyři body a s Neapolí pouze o dva mrzí brněnský klub nejvíc. „Při troše štěstí a víc zkušenostech jsme mohli dokonce i postoupit z těžké skupiny do play off. Dvakrát jsme proti Neapoli sahali po vítězství se soupeřem s několikanásobně vyšším rozpočtem," posteskl si Foltýn.

I přes vyřazení však převládla v klubu spokojenost s účastí. „EuroCup hodnotíme jednoznačně kladně. Jak po stránce sportovní, tak i marketingové a společenské. Všechny domácí zápasy byly dramatické až do konce a hrály se ve vynikající divácké kulise. Pro hráčky jsou to neocenitelné zkušenosti ku prospěchu jejich výkonnostního růstu," liboval si Foltýn.

Nyní se Valosun soustředí na domácí ligu, kde v sobotu od půl čtvrté odpoledne přivítá VŠ Praha, brněnské Žabiny hrají od čtyř odpoledne v Hradci Králové.

statistiky hráček

Nejvíc odehraných minut (průměr): 32,8 – Kateřina Sedláková, 31,8 – Edita Šujanová, 27,7 – Lenita Sanfordová

Body (průměr): 14,2 – Edita Šujanová, 11,7 – Lenita Sanfordová, 11,3 – Veronika Vlková, 7,3 – Kateřina Sedláková, 6,3 – Beáta Adamcová

Úspěšnost střely za dva body: 69,6% – Beáta Adamcová, 66,7% – Michaela Vojtková a Veronika Remenárová

Úspěšnost střelby za tři body: 66,7% – Kateřina Sedláková, 50% – Edita Šujanová, 44,4% – Eva Mrhálková

Doskoky (průměr): 8,2 – Lenita Sanfordová, 8 – Kateřina Sedláková, 5,8 – Edita Šujanová

Asistence (průměr): 5,2 – Kateřina Sedláková, 2,5 – Veronika Vlková, 1,5 – Beáta Adamcová a Edita Šujanová