Jeho svěřenkyně v zápase sice dobře začaly, ale Wasserburg ve druhé čtvrtině zapnul na vyšší rychlostní stupeň a zašlapal stagnující Královo Pole do palubovky. Domácí hráčky tuto část hry prohrály drtivě 4:26. „Druhá čtvrtka byla klíčová, nedokázaly jsme se vyrovnat s narůstajícím tlakem Wasserburgu. Ne, že bychom o způsobu hry soupeře nevěděly, ale ztrácely jsme míče, nedoskakovaly. Problém byla samozřejmě i naše střelecká impotence,“ mrzelo zkušenou pivotku Ilonu Burgrovou, pro kterou se jednalo o evropskou premiéru v dresu Králova Pole.

Rozdíl čtyřiadvaceti bodů už v poločase dával Brňankám mizivou šanci ještě duel zvrátit. „V ženském basketu se dá otočit hodně věcí, zažila jsem obrat z dvacetibodové ztráty. Věřila jsem, že se po poločase budeme prezentovat lepším výkonem a zkorigujeme to aspoň na přijatelnou prohru,“ uvedla Burgrová.

Líšeň ve vzpomínkovém utkání po deseti letech se Slavií znovu neprohrála. Tentokrát se s Pražany rozešla smírně po remíze 2:2.
Líšeňští fotbalisté i po deseti letech Slavii odolali. Kuka zazdil penaltu

Zlepšení přišlo až v závěru, kdy už o vítězství hostujících basketbalistek nikdo nepochyboval. „Jsem rád, že hráčky nesklopily hlavu a daly do zápasu veškerou energii. Nemůžu říct, že někdo nebojoval. Vývoj s námi samozřejmě otřásl, protože jsme si ho všichni přáli jiný. Tohle je ale bohužel realita našeho basketbalu. Soupeř hraje přirozeně nátlakově, ale my takovou hru zažitou nemáme,“ všiml si Zdeněk.

Právě presink po celém hřišti výrazně přispěl k výhře německého mistra, v jehož dresu se v hale ve Vodově ulici představila i česká reprezentační rozehrávačka Petra Záplatová. „Nemyslím si, že to byl snadný zápas, možná jsme na něj jen byly lépe připravené díky tomu, že německá liga je tvrdší než česká,“ povídala autorka dvanácti bodů.

Hokejista Komety Jan Štencel.
Omlazená Kometa v Malmö vzdorovala až do konce. Dostala tři branky

Vzhledem k porážce pokračují nezdary Králova Pole s německými protivníky, loni byl nad síly českých bronzových medailistek dvakrát Keltern. „Jsem za výhru opravdu rád, první zápas je vždycky důležitý a těžký.

Hráli jsme opravdu perfektně v obraně, i když asi jen dvě a půl čtvrtiny. Ovšem defenziva byla klíč k utkání, soupeř na ni nenašel odpověď,“ pochvaloval si hostující trenér Georg Eichler.

Královo Pole nyní čeká v EuroCupu série tří venkovních utkání, už ve středu hraje ve švýcarském Fribourgu, poté v Benátkách a odvetu ve Wasserburgu. „Ponaučení jsou určitě dvě. Zlepšit doskok a potom schopnost vyrovnat se s tlakem, ať už při vyvážení míče při driblinku nebo po doskoku. Je ale dobře, že jsme se s takovým stylem setkaly,“ dodala Burgrová.

KP Brno - Wasserburg 51:73

Čtvrtiny: 12:14, 4:26, 13:18, 22:15
Nejvíc bodů: Šujanová 14, Verlíková 11, Beránková 10 – Okockyteová 15, Palmerová 13, Záplatová 12
Trojky: 3/15 – 5/18
Trestné hody: 6/9 – 18/20
Doskoky: 34 – 47