Celek z Králova Pole už tento týden vstoupí do odvetné části skupinové fáze. Po třech duelech je Valosun v základní skupině G třetí s bilancí jedné výhry a dvou porážek. V pátek hraje od půl sedmé večer na hřišti Miškolce. „Dva zápasy nám těsně unikly, teď máme příležitost to soupeřům vrátit a naše postavení vylepšit. V Maďarsku nás čeká bouřlivé prostředí, ale nic, co by nás mělo znervózňovat," vyhlíží střetnutí pivotka Edita Šujanová, která si v minulosti vyzkoušela maďarskou ligu v dresu Györu.

Klub už upírá zrak i k poslednímu domácímu zápasu proti Neapoli, které se uskuteční 9. prosince. „Ať dopadne zápas v Miškolci jakkoli, pořád budeme ve hře o postup," připomíná Foltýn.

Klub se rozhodl duel s italským sokem oživit dobrovolným vstupným s netradičním účelem. „Část půjde na Nadační fond Modrý Hroch, se kterým spolupracujeme, a část na předvánoční prémie hráčkám jako odměna," vysvětluje manažer.

Vzhledem k pozitivnímu hodnocení účasti v druhé nejvýznamnější evropské soutěži už klub přemýšlí i nad dalším ročníkem. „Ukazujeme, že ve skromných podmínkách děláme sportovní úroveň dobře. Pro evropské poháry to ale chce ještě dalšího významného partnera," říká Foltýn.

eurocup v polovině

Dosavadní výsledky: Valosun Brno – Miškolc 73:77, Neapol – Valosun Brno 68:60, Valosun Brno – Orange Blizzards 72:49

Pořadí základní skupiny G:

1. Miškolc 3 0 216:183 6
2. Neapol 2 1 193:183 5
3. Valosun Brno 1 2 205:194 4
5. Orange B. 0 3 169:223 3

Nadcházející duely:

4. prosince: Miškolc (v)

9. prosince: Neapol (d)

16. prosince: Orange B. (v)