„Při oddechovém čase jsme si řekli, že jim už nepovolíme střelu, avšak to jsme nedodrželi. Mohl jsem ji chytnout," těžko hledal slova po vyřazení z play off brněnský brankář Jiří Bavlnka.

Zdálo se, že o postupujícím do finále rozhodnou sedmičky. Jedenáct sekund před koncem základní hrací doby se ze stejné situace prosadil brněnský hráč Radek Mráz a vyrovnal. Jenže hosté si vzali oddechový čas a následně sehráli akci s gólovou koncovkou. „Šlo o hrubou chybu z naší strany. Věděli jsme, že v té chvíli musíme faulovat i za cenu červené karty a nedat soupeři prostor ke střele," uvedl brněnský házenkář Jozef Hanták. Sen o finále se rozplynul. Plzeň doplní celek Lovosic.

V posledním utkání sezony Brňanům selhala koncovka. Hráči zahazovali i největší šance. „Mrzí mě, že se tým neuvolnil. Na spojkách hráči předváděli mizernou hru, jelikož si nevěřili. Střelecká úspěšnost byla opravdu trestuhodná," povzdechl si brněnský trenér Andrej Titkov.

„Nikdy na nás nepřišlo tolik lidí. Na všechny padla nervozita, dělali jsme zbytečné chyby. I přesto jsme byli blízko postupu, ovšem rozhodla jedna haluzová akce Lovosic," oznámil Bavlnka.

Také hostující kouč Vladimír Šuma viděl základní kámen úspěchu v proměňování příležitostí. „V posledních minutách jsme mohli naše vedení navýšit, ale místo toho Brno vyrovnalo. Poslední šanci zápasu jsme však využili a díky tomu rozhodli o našem postupu," uvedl lovosický trenér, který svůj tým dotáhl letos do druhého finále. V tom pohárovém uspěl.

Brňané v sérii vedli 2:0, jenže venku dvakrát prohráli a druhého finalistu extraligy určil až rozhodující pátý duel. Výhoda domácího prostředí náležela Jihomoravanům, kteří do té doby doma ještě neprohráli. „Už před dvěma roky, když jsem šel do Brna, jsem si řekl, že s týmem chci jít do finále. Byli jsme mu hrozně blízko, ale poslední krok jsme nezvládli. Vyrovnanější sérii jsem ještě nikdy nezažil," smutnil Hanták.

KP Brno – Lovosice 22:23

Poločas: 12:11. Nejvíc branek: Koubek 6, Aspiridis 3/2, Mráz 3/1, Mičola 3 – Motl 8/2, Hes a Kolomazník po 4. Rozhodčí: Opava, Válek. Sedmimetrové hody: 4/3 – 3/2. Vyloučení: 3:4. Diváci: 1120. Konečný stav semifinálové série: 2:3.

ADAM HAVEL