„Od úplně prvního míče jsme dnes byli zakřiknutí, naše družstvo jakoby úplně nevědělo s kým bude hrát, protože finský volejbal hrozně moc lidí podceňuje a dělají obrovskou chybu. Ti, co to nezažili, neznají tamější zázemí, takže holky byly překvapené vůbec jak se zápas vyvíjí. Od druhého setu už jsme vycítili, jak na ně hrát, ale bylo jasné, že i tak na soupeře úplně nemáme, což je potřeba akceptovat. Potvrdilo se, že finský mistr je velmi dobrý a sehraný tým, který přijel do Brna výborně připravený," zhodnotil soupeřky brněnský kouč Marek Rojko.

„Výsledek mě samozřejmě mrzí, myslel jsem, že dnes můžeme hrát o vítězství, ale během utkání jsem už věděl, že na výhru to bude velmi velmi těžké. Otázka je, jak by se zápas vyvíjel, kdybychom zvládli druhý set, ale to se nestalo. Soupeř byl lepší," dodal.

Šanci na reparát bude mít Královo Pole 10. ledna 2018 ve Finsku. „V úvodním setu jsme nastoupily s přílišným respektem, což nebylo potřeba. V druhé sadě jsme začaly bojovat a hrát co umíme a je veliká škoda koncovky tohoto setu, kde jsme se tahaly o vítězství. Finské hráčky byly výborné na servisu, v této činnosti nás úplně převýšily a my jsme si s tím bohužel neporadily. Ale v zápase jsme ukázaly obrovskou bojovnost," uvedla po zápase brněnská kapitánka Ivana Zburová.

KP Brno-LP SALO 0:3 (8:25, 24:26, 20:25)