Dosavadní trenér Rudolf Škubal skončil u mužstva na vlastní žádost, ne kvůli špatným výsledkům. „Dostal jsem novou práci a neměl bych čas dostatečně se trénování věnovat,“ vysvětlil Škubal.

Buldoci teď nebudou mít jediného hlavního trenéra. „Dohodli jsme se, že bude navenek i vůči hráčům působit rovnocenně. Samozřejmě máme úkoly nějak rozdělené, ale jinak spolupracujeme jako dva hlavní trenéři,“ upřesnil spolupráci dua koučů Filip Vítek.

Nedělní domácí utkání s Třincem pro ně bylo úspěšnou zkouškou. „Bylo to ještě takové nervózní, trochu jsme pozměnili sestavu. Před dalšími zápasy nás čeká dost tréninků, ve kterých bychom se měli dát do kupy,“ říká Vítek.

Nedělní vítězství nad Třincem řídil Martin Koutný, který dal tři góly a na dva spoluhráčům přihrál. Jednoznačné vítězství se rodilo už od první třetiny, kterou Brňané vyhráli 3:0.

Pro Buldoky to byla teprve druhá výhra v sezoně, v dalších zápasech je ale čekají těžcí soupeři.

Náročný program odstartují v neděli v Praze s Tatranem Střešovice. V úterý zavítají do Brna Pardubice. „Je to nepříjemné, že se to hraje takhle po sobě. Určitě chceme porazit doma Pardubice,“ prohlásil Vítek. Ten stejně jako jeho parťák Mikšl působil u Buldoků u mládežnických oddílů.