Sedmnáctiletému Dominiku Pleskovi přerazil nos. „Je to pro mě naprosto nepochopitelné a absolutně neslučitelné se sportem. Budu požadovat co nejtvrdší trest,“ zlobil se trenér Guliverů Martin Andrle.

Ve čtvrtek projedná incident disciplinární komise a požaduje adekvátní reakci. „Jestli někdo našemu nejmladšímu hráči ukončí sezonu tím, že mu čelem přelomí nos, měla by mu disciplinárka ukončit kariéru. Jenže za napadení v přerušené hře může, myslím, udělit nejvíc dvanáct měsíců, což je strašně málo,“ podotkl brněnský kouč.

Pleska se v závěru utkání zastal spoluhráče Jana Videmana, jehož Kolaja srazil k zemi. A za to si odnesl zlomený nos. „Zvedl jsem se ze střídačky a chtěl se ho zeptat, proč to udělal. Když jsem k němu přišel, stihl jsem říct jenom proč a už jsem dostal hlavičku. V tu chvíli jsem vůbec nevěděl, co se děje,“ divil se mladík.

Na operaci nemusí, ale do play-off už patrně nezasáhne. Kolaja se mu omluvil. „Byl to zkrat, strašně mě mrzí a lituji toho. Všude mě popsali skoro jako vraha, udělali ze mě psance. Vím, že to byl prasácký zákrok, ale nikdo nevidí to kolem. Cítil jsem frustraci z vývoje zápasu i chyb rozhodčích, kteří tomu mohli předejít. Vygradovalo to po gólu. Byla to hloupost, zatmění,“ dušoval se zadák Aligators.

Co se stalo?
Tři sekundy před koncem normální hrací doby druhého čtvrtfinále východní části Národní ligy florbalistů srovnali domácí Brno Gullivers na 3:3 duel s Aligators Klobouky. Hostující zadák Michal Kolaja neunesl vyrovnání a srazil k zemi radujícího se Jana Videmana. Pak k němu přiběhl brněnský mladík Dominik Pleska, který vyfasoval úder hlavou do nosu.

Omluvu zveřejnily také Klobouky. A Kolaju vyřadily z týmu. „Vedení rozhodlo, že bude s okamžitou platností z klubu vyřazen,“ sdělil vedoucí týmu Martin Slabý.

Proti Kolajovi také zahájí trestní stíhání policie. „Domluvili jsme se s Dominikem a jeho mamkou, že Kolajovi nebudeme dělat ze života peklo a kromě peněžního odškodnění nebudeme žádat další trest,“ oznámil Andrle.

Guliveři mohou sérii ukončit už v sobotu v hodonínské hale. „Doufám v to, protože čím víc zápasů s tímto soupeřem budeme hrát, tím míň nás bude,“ přál si Andrle, jehož tým vede v sérii hrané na tři vítězství 2:0.

Druhé utkání ovládl v prodloužení 4:3. „Cítím hrdost, jak jsme situaci po útoku zvládli, protože reálně mohlo dojít k hromadné bitce na hřišti a v hledišti. Jsem rád, že se hráči věnovali Dominikovi než vyrovnání účtů,“ oddechl si brněnský trenér.