Zápas roku. Florbalová událost sezony. Dva dny před Štědrým dnem nadělí extraligoví florbalisté itelligence Bulldogs Brno svým fanouškům největší dárek pod vánoční stromeček.

V sobotu od tří hodin odpoledne se v hale ve Vodově ulici utkají s patnáctinásobným mistrem Tatranem Střešovice. „Nedávno jsem přemýšlel, že je to každoročně asi opravdu největší zážitek. Přijde hodně lidí, nastoupíme proti dlouhodobě nejlepšímu týmu, na který se navíc umíme nahecovat a pravidelně jej minimálně potrápíme," povídá brněnský kapitán Petr Kadlec.

Na jih Moravy ale přijede druhé mužstvo tabulky, které v posledním kole nadělilo soupeři 21 gólů. „Je to trochu varování, ale v kostech cítím, že předvedeme dobrý výkon," tvrdí útočník devátého celku nejvyšší domácí soutěže.

Vzájemné zápasy obou soupeřů pravidelně přitahují největší divácké návštěvy na zápasy základní části. Brněnský duel z března 2007 dosud drží rekord díky 1300 fanouškům, o čtyři roky později jich přišlo jen o padesát méně.

Padne letos nové nejvyšší číslo? „Bylo by to pěkné, ale termín je trochu proti nám. Na naše zápasy totiž chodí také spousta mimobrněnských studentů kteří na Vánoce už asi odjeli domů. Každopádně očekávám nejlepší návštěvu i atmosféru v celé soutěži," přeje si Kadlec.

Buldoci před vyvrcholením letošního roku udělali i mohutnou propagační kampaň. Držitelé permanentek na hokejovou Kometu nebo vstupenek na včerejší zápas s Českými Budějovicemi mají vstup na utkání zdarma, hodinu před startem utkání se navíc v hale ve Vodově ulici podepíší právě hokejisté Komety. Pražský soupeř navíc s sebou do Brna poprvé přiveze ke zhlédnutí i trofej pro vítěze florbalové extraligy. „Budu rád, když přijde hodně lidí, ale ještě hezčí dárek bude pro mě i fanoušky vítězství nad Tatranem," dodává prezident brněnského oddílu Mikšl.

V dresu soupeře nastoupí proti Buldokům i jejich odchovanec Tom Ondrušek. „Srdcem jsem Brňák, ale momentálně hraju za Střešovice," říká reprezentant.

NEJVYŠŠÍ NÁVŠTĚVY

Florbalová extraliga – zákl. č.:

1300 (Brno – Tatran, 3/2007)

1242 (Brno – Tatran, 1/2011)

1152 (Chodov – Tatran, 11/2009)

1042 (Brno – Tatran, 1/2010)