V sobotu a v neděli je čekají domácí odvety s Chodovem. „Hlavní cíl je aspoň jednou vyhrát, vrátit sérii do Prahy a zvednout si sebevědomí po nepovedeném startu do vyřazovací části," sdělil židenický trenér Marek Loskot.

Jeho družstvo, které prošlo do play off ze sedmého místa, zatím doplácí při historicky druhé účasti ve vyřazovací části na nedostatek zkušeností. „Z toho pramenila příliš velká přemotivovanost, která nás stála lepší výsledek. Jinde než v play off ale zkušenosti neposbíráme, takže si vážíme každého zápasu," doplnil kouč.

Podle něj hraje v případě ženského florbalu psychika ještě větší roli než u mužů. „Sport je především o hlavě a u děvčat je to ještě markantnější," vysvětlil.

Ve třetím a čtvrtém utkání série, které jsou na programu v sobotu a v neděli vždy od půl druhé odpoledne v hale ve Vodově ulici, si přeje o sto procent lepší výkon, než družstvo předvedlo v Praze. „Jen v takovém případě máme šanci na úspěch. Byl bych špatný trenér, kdybych nevěřil, že toho můžeme dosáhnout," usmíval se Loskot.

V loňské sezoně postoupily Židenice poprvé v historii do vyřazovací fáze nejvyšší domácí soutěže. Jejich cesta ve čtvrtfinálové sérii skončila v nejkratší možné době, když podlehly 0:4 na zápasy pozdějším stříbrným medailistkám Bohemians.