V cestě jeho týmu stojí stejně jako minulý rok pražské Bohemians. Buldoci tým z hlavního města v nedělní volbě soupeřů upřednostnili před Vítkovicemi, které si mohli zvolit také. „Po diskuzi jsme se přiklonili na stranu Bohemky. I mně tento sok vyhovuje víc. Výlet do Prahy bude příjemnější a s Vítkovicemi jsme hráli snad už stokrát," připomíná Jeski pět proher s Vítkovicemi v prvním kole play off v letech 2009 až 2014.

Loni se Brňané utkali ve čtvrtfinále právě s Bohemians a vyřadili je 4:2 na zápasy. „Očekávám vyrovnanou a útočnou sérii, rozhodnou gólmani. Počítám, že ji Buldoci zvládnou 4:1, maximálně 4:2 na zápasy," tipuje na svazovém webu brněnská florbalová legenda Libor Schneider.

Buldoci narazí na pro ně přijatelnějšího soupeře i díky tomu, že v posledním kole porazili po bláznivém zápase 13:10 Pardubice a střešovický Tatran zároveň padl s Otrokovicemi. Přepustil tak třetí příčku brněnskému družstvu. „Dostat deset gólů doma je strašné. V play off to musíme zlepšit. Kdybychom prohráli, tak před námi volil Tatran, který by si vybral asi Bohemians. Výhra v posledním kole tedy pro nás byla důležitá," vysvětluje Jeski.

Zatímco Buldoci se pohybovali celou základní část v popředí tabulky, florbalistky Židenic si play off pojistily až výhrou v posledním kole. V sobotu vyhrály na palubovce pražských Bohemians 7:5 o do vyřazovací části soutěže jdou ze sedmé pozice. V neděli večer na ně ve druhém kole volby ukázal pražský Chodov. S ním se Brňankám letos vůbec nedaří. Prohrály s ním 3:11 a 1:11. „Mezi soupeři z první trojky se moc vybírat nedá. Pro nás tyhle zápasy znamenají velkou školu a věřím, že si z nich můžeme hodně vzít," podotkla trenérka Židenic Petra Prouzová.

Obě série na čtyři vítězná utkání začínají už v sobotu, další duel je hned v neděli. Buldoci začínají doma, Židenice na palubovce Chodova.

Základní část

BULDOCI po základní části florbalové Superligy:
Umístění: 3. příčka
Nejvíc bodů:
1. Radek Krajcigr 52 (39 gólů + 13 asistencí) – 4. nejvíc bodující hráč Superligy, nejlepší střelec soutěže
2. Jiří Koutný 43 (21 + 22)
3. David Coufal 31 (9 + 22)
Soupeř pro čtvrtfinále: Bohemians Praha

SOKOL ŽIDENICE po základní části nejvyšší soutěže:
Umístění: 3. příčka
Nejvíc bodů:
1. Andrea Dernerová: 23 (16 + 7)
2. Jessica Zlámalová: 13 (8 + 5)
3. Martina Babáčková: 12 (6 + 6)
Soupeř pro čtvrtfinále: Chodov