Ani znojemský celek však neskládá zbraně. V minulém kole po nevydařeném období uspěl na palubovce nepříjemného pražského soka Black Angels a hráči věří, že je výhra nabudí k lepším výsledkům. „Jde o povzbuzení do dalších bojů. Bitvy s Hattrickem jsou vždy trochu speciální. Dobře se mezi sebou známe," povídá znojemský Petr Číhal.

Jediná prohra

Hattrick se letos vzmohl. Po loňské sezoně, kdy se do play off dostal až díky výhře v posledním zápase základní části, hraje letos na jiné úrovni. Po jedenácti kolech ho porazila jen Ostrava. „Máme i trochu štěstí. Často vyhráváme těsnými výsledky. Na druhou stranu jsme v první lize už dlouhou dobu a nasbírali jsme nějaké zkušenosti. Letos máme výborný tým, určitě myslíme na postup. Podmínky na něj jsou," nebrání se Houbal skoku do superligy.

Znojmo se naopak po vydařených sezonách zatím hledá. „Zdá se mi, že jeho hráči nehrají tolik na míčku jako dřív. Bývali dominantní a napadali, to letos tolik nedělají," myslí si Houbal. „Máme teď i velkou marodku. Zranil se nám klíčový hráč Tomáš Kucharič a moc nám zatím nefunguje hra druhé pětky," přidává Číhal.

V aktuální sezoně se regionální rivalové utkali už dvakrát. Nejprve Hattrick doma v lize triumfoval vysoko 12:5. V poháru České pojišťovny pak ve Znojmě domácí zvítězili 4:3. „Chceme Hattricku oplatit debakl z jejich palubovky. Tam jsme ve třetí třetině úplně odešli," burcuje Číhal. „Za poslední zhruba čtyři roky se nám na Znojmo vůbec nedařilo. Domácí vysokou výhru nepřeceňuji. V poháru nám zase chyběla spousta hráčů," dodává Houbal.