Buldoci mají soupeři co vracet, v předchozím televizním vzájemném utkání přihlíželi křepčení domácího Laufenu před téměř šesti stovkami diváků. „Znojmo je pro nás nutná výhra. Nic jiného nepřipadá v úvahu. Pokud se teď nepodaří vyhrát, tak nevím kdy,“ připomněl brněnský útočník Jiří Juhaňák důležitost derby.

Celek Bulldogs sice po nástupu nového kouče zdolal nováčka z Ústí nad Labem 7:4, jenže pak třikrát za sebou prohrál a v tabulce mu patří až jedenáctá pozice. „Žádná deka nebo tlak tam není. Jdeme s čistou hlavou do dalšího zápasu. Potřebujeme se Znojmem začít vítězně a získat aspoň pětadvacet bodů, pokud chceme do play-off, což je podle mě reálné. Ale pořád je to osm výher, takže musíme získat i nějaké plusové body k tomu,“ poznamenal Juhaňák.

Znojmo se nachází na předposlední třinácté pozici, na Buldoky však ztrácí jen dva body. „Je to derby, takže se hodně těším. Pro nás jde o jeden z nejdůležitějších zápasů sezony,“ prohlásil znojemský kapitán Pavel Palát na klubovém webu.

Laufen po derby ještě zdolal Českou Lípu 7:6, potom třikrát prohrál se silnými soky, od Mladé Boleslavi a Chodova přitom obdržel shodně jedenáct gólů. „Očekávám, že utkání v Brně rozhodnou obrany a nasazení, což nás trochu trápilo v posledním zápase. Věřím, že to zlepšíme, navážeme na výkon, který jsme předvedli v televizním utkání, a podaří se nám opět vyhrát,“ přál si Palát.

Buldoci v posledních dvou utkáních předvedli lepší výkony, přesto Vítkovicím podlehli po boji 4:5 a v Mladé Boleslavi prohráli 3:6. „Tyto dva zápasy byly dobré, herně se začínaly podobat tomu, co chceme. Nedostáváme už tolik gólů. Když budeme pokračovat se stejnou hrou v dalších utkáních, nebude problém sbírat body, které potřebujeme,“ uvažoval Juhaňák.

Všichni fanoušci Bulldogs, kteří v neděli na zápas dorazí v oranžovém nebo s čímkoliv z klubového fanshopu, mají vstup zdarma.

Zápasy po derby
10. kolo: Znojmo – Česká Lípa 7:6, Brno – Ústí nad Labem 7:4
11. kolo: Znojmo – Vítkovice 4:6, Česká Lípa – Brno 8:4
12. kolo: Znojmo – Mladá Boleslav 1:11, Brno – Vítkovice 4:5
13. kolo: Chodov – Znojmo 11:5, Mladá Boleslav – Brno 6:3