Papírovým favoritem byla jednoznačně Lokomotiva. Ta už ve třinácté minutě vedla 2:0. Nakonec však děvčata z Nesytu po obrátce zabrala a zápas dovedla do dramatického konce, ve kterém prohrála pouze o jedinou branku, tedy 2:3. „Čekal nás zápas s hodně těžkým soupeřem, který působí v první lize a má jednoznačně lepší tréninkové a finanční podmínky. Nicméně si myslím, že jsme ostudu neudělali,“ řekl odhodlaně kouč Nesytu Ján Lahvička.

Úvod utkání se moc Nesytu nepovedl. Respekt z Brna byl na domácích hráčkách znát. Avšak k prvnímu gólu hostů pomohla rozhodčí, která nařídila penaltu po zákroku brankářky Horákové. Fotbalovější Heršpice téměř čtyřicet minut nepustily Hodonín za svou polovinu hřiště.

Obrovskou příležitost měly v devětatřicáté minutě domácí fotbalistky. Po centru Horáčkové se dostala k míči hlavou Blahová, ale dobře obklopena dvěma hráčkami minula bránu.

Superliga přilákala do ochozů haly TEZA v Hodoníně 739 diváků.
Vicemistr z Vítkovic zdolal v extraligovém florbalu Bulldogs Brno 5:4

Hosté stačili do konce první části dát ještě jeden gól, a tak Nesyt odcházel do šaten s třígólovým mankem. „Pohárový zápas jsme chtěli samozřejmě vyhrát. Do zápasu jsme sice šly oslabené, ale holky to zvládly. V druhé půli jsme udělaly hodně chyb, kterých Hodonín rychle využil a dotáhl se na rozdíl jedné branky,“ řekla trenérka Brna Oľga Kušnierová.

Po obrátce se hodonínská děvčata zvedla a mírně na hostující hráčky přitlačila. Již po čtyřech minutách hry snižovala Psotková, která si vyběhnutou hostující gólmanku chytře přehodila a zakončovala do prázdné brány na 1:3.

O šestnáct minut později se parádní trefou prosadila Strouhalová, která vzala odpovědnost na sebe, když bez problému obehrála hned dvě hráčky a s klidem zakončila k pravé tyči. „Hosté měli jednoznačně navrch, bylo tam pár ostrých zákroků, ale myslím si, že jsme to dobře ustáli. Ve druhé části se ta hra trochu změnila, to jsme i my přitvrdili. Utkání jsme chtěli dohrát na slušné úrovni, což se i povedlo a jsem tomu rád,“ ukončil řeč Lahvička.

FC NESYT Hodonín – Lokomotiva Brno-Horní Heršpice 2:3 (0:3)
Branky: 49. Kristýna Psotková, 65. Tereza Strouhalová – 7. z PK a 13. Kateřina Vojtková , 43. Clara Soquessa
Rozhodčí: Vévodová – Chabiča, Jonáš
Diváci: 27

Sestava Nesytu Hodonín:
Horáková – Lokajová (82. Danielová), Dřímalová, Bukovská, Strouhalová – Kudláčová, Podrazilová, Horáčková, Svobodová (46. Konečná) – Blahová, Psotková