Účast na turnaji, který pořádá domácí KP Brno, musel německý celek z nařízení domácí federace odmítnout. Hraje totiž poslední kolo tamní Bundesligy. „S naším sobotním soupeřem v Bundeslize jsme se dohodli na náhradním termínu. Ale vzhledem k situaci v tabulce ligový komisař rozhodl, že to musí ještě odsouhlasit všechny celky. Jeden z nich odmítl, takže nemůžeme být v Brně,“ vysvětlil manažer Freiburgu Harald Janson.

Účastník předkola letošního EuroCupu dokonce požádal o podporu i trenéra německé reprezentace, ale bez úspěchu. Federace Freiburgu za případné nerespektování rozhodnutí navíc pohrozila administrativním sestupem do druhé Bundesligy. „Omlouváme se všem příznivcům, kteří měli do České republiky už namířeno, i královopolským organizátorům. Je to pro nás šok,“ dodal manažer.

Královo Pole narychlo oslovilo slovenský Ružomberok, který skončil za brněnským týmem v základní skupině A, po jeho odmítnutí volba nakonec padla na Ostravu, která skončila třetí ve skupině B. „Všichni jsme se snažili, aby Freiburg přijel, měl o start eminentní zájem. Německá federace bohužel v termínové listině na turnaj nemyslela, třeba u nás se liga nehraje,“ doplnil královopolský předseda Richard Foltýn.

Domácí celek hraje o finále v sobotu v půl šesté večer s Vídní, Ostrava vyzve ve tři odpoledne Piešťany.

Doprovodný program
∙při sobotních zápasech vystoupí při exhibici zápasníci TAK Hellas Brno
∙nedělní duely obohatí akrobatické vystoupení JumpParku na trampolíně
∙soutěže o hodnotné ceny (hod na koš, slosovatelný zpravodaj, tipovací soutěž)
∙fanshop se suvenýry k Final Four soutěže

CENY VSTUPENEK:Dospělí na celodenní program 80 korun, studenti a důchodci 40 korun. Zdarma mají vstup držitelé permanentek brněnských a jihomoravských ligových klubů, návštěvníci soutěžních zápasů Zbrojovky Brno, házenkářů KP Brno a florbalistek Židenic.