Sobotní utkání Agromeli Brno – Vysoké Mýto bylo pro teprve šestnáctiletého Roberta Staňka posledním v životě. Při zápase zkolaboval a o několik hodin později v nemocnici zemřel. Mladý futsalista upadl během klání první ligy U 16 do bezvědomí a nepomohla mu ani okamžitá pomoc.

„Hrál asi dvě minuty, poté usedl na lavičku a zničeho nic upadl do bezvědomí. Ihned u něj byl lékař hostujícího týmu, za pár minut dorazila záchranka. Ale masáž srdce ani umělé dýchání pravděpodobně nezabralo,“ popsal dění předseda Jihomoravského futsalového svazu Zdeněk Polák.

„Ve 13.21 hodin jsme obdrželi tísňovou výzvu, že v hale Tatranu Bohunice je mladý muž v bezvědomí,“ potvrdila mluvčí jihomoravské záchranky Barbora Zuchová. „Posádka i s lékařem byla na místě za čtyři minuty a ihned začala s resuscitací. Mladík byl poté v kritickém stavu převezen na ARO do fakultní dětské nemocnice,“ doplnila mluvčí.

Ani přes veškerou snahu se však jeho život zachránit nepodařilo. První zprávy hovořily o značném poškození mozku, podle důvěryhodných informací Deníku Rovnost mladík okolo deváté hodiny večer zemřel. Přesná příčina smrti zatím není známa.

„Je to tragédie. Hrál odmalička fotbal, prošel nejrůznějšími zdravotními testy, všechny prohlídky byly v pořádku. Nikdo nemohl nic tušit,“ říká Polák. Soutěže U 16 se hrají turnajovým systémem, Agromeli už před osudným zápasem nastoupilo proti Šumperku. „V tom zápase ale nehrál. A v tom druhém naskočil jen na jedno střídání. Pak se vrátil na lavičku, kde zkolaboval,“ uvedl Polák, podle kterého pořadatelé nic nezanedbali.