Tři zápasy, třicet branek. Semifinálová série nejvyšší futsalové soutěže mezi brněnským Tangem a zručským Benagem nabízí divákům gólové hody. Síť se zatím častěji vlní za brněnskými brankáři, proto Tango prohrává v sérii 1:2 a v dnešním zápase opět odvrací vyřazení. „Pořád máme vše ve svých rukách. Věřím, že zvítězíme a v pátém zápase rozhodneme o našem postupu," říká trenér Brňanů Marian Berky.

Jeho svěřenci se po dvou úvodních porážkách vrátili do hry v neděli, když zvítězili ve Zruči 5:4 po prodloužení. Přišli však o útočníka Michala Seidlera, který kvůli třem žlutým kartám v play off usedne dnes jen na tribunu. „Jeho karta vyplynula z emocí. Ale nijak jsme ho netrestali. Je potřeba dát hráčům najevo, že za nimi stojíme," povídá slovenský kouč.

Berky zatím neprozradil, kdo autora pěti branek v letošním play off nahradí v základní sestavě. Jisté není ani obsazení postu brankáře, na němž v minulém utkání dostal šanci Lukáš Zrzavý před jedničkou Václavem Kubíčkem, který v úvodních dvou duelech obdržel čtrnáct gólů.

Tlak? Vítáme

Pro Tango už je postupová matematika jednoznačná. Pokud chce do finále proti Chrudimi, musí vyhrát oba zbývající duely s Benagem. „V případě prohry končíme. Budeme pod velkým tlakem, což pro nás ale může být dobré," míní brněnský kapitán Michal Belej, jenž se v předchozím utkání blýskl dvěma zásahy.

Zruč naopak touží slibně rozehranou sérii završit třetím vítězstvím a postupem. „Máme zápas k dobru. Kluci půjdou do utkání odpočatí a v klidu. Vyhrát musí Tango," domnívá se zručský kouč Beni Simitči.

Berky nechce opakovat chyby z minulého domácího utkání, které Tangu hrubě nevyšlo a prohrálo 3:9. „Stříleli nám góly z brejků. Měli jsme spoustu šancí, ale trefovali jsme tyčky. Potřebujeme se dostat do vedení a získat utkání pod kontrolu, aby pak muselo otevřít hru i Benago," odhaluje taktické plány.

Zruč, která usiluje o historicky první postup do finále, sází na absenci zmiňovaného Seidlera. „S Belejem jsou jedna z nejlepších útočných dvojic v lize. Oslabí to hru první brněnské čtyřky, která je na sebe zvyklá," odhaduje Marcel Rodek na klubovém webu.

Čtvrté utkání série začíná v pátek v osm hodin večer v hale ve Vodově ulici. Případný pátý a rozhodující duel je na programu v neděli ve Zruči.