Natrápili se, ale vytouženému cíli se přiblížili. Futsalisté brněnského Tanga se ve čtvrtfinále prvoligového play off proti Benagu potýkali s nečekanými problémy, ale jsou v semifinále. Proti pražskému soupeři Bohemians 1905 se konečně těší na futsal. „Zruč hrála spíš fotbal. Vyžívali se v soubojích," vracel se k předchozí sérii kouč Tanga Marian Berky.

Po houževnatém protivníkovi přichází na řadu tým plný osobností. V zelenobílém dresu nad všemi ční reprezentační kapitán Marek Kopecký. „On je osobnost ligy, nepřehlédnutelný tahoun. Uvidíme, v jakém stavu je Martin Dlouhý, který měl zlomenou ruku. Moc toho nenahraje, ale pořád umí dávat důležité góly," jmenovala výrazné individuality klokanů opora brněnského celku Dimo Chadzidis.

Bohemians představuje zajímavý koktejl složený z řady talentovaných mladíků i zkušených borců. „Drží se futsalového stylu, což by nám mohlo sedět víc," doufal brněnský kouč.

Bilance? Dvě výhry pro Tango

Základní část první ligy to potvrzovala. V Praze Tango vyhrálo vysoko 7:2, doma pak bralo tři body za těsnou výhru 4:3. „Kopecký je samozřejmě výjimečný hráč, ale nemůžeme mu nějak přizpůsobovat naši taktiku. Počítám, že budeme hrát přesně to, čím jsme uspěli v dosavadní sezoně," tvrdil Chadzidis.

Brněnské opoře uteklo od posledního odehraného zápasu čtrnáct dní. O to víc se na začátek semifinálové série těší. „Zase nás čeká boj. Oproti zápasu s Benagem se diváci můžou těšit na zajímavou podívanou. Myslím, že se fanoušci mají na co těšit," předpovídal člen širšího reprezentačního kádru podobu série, která začíná v pátek v osm hodin večer v brněnské hale ve Vodově ulici.

Tango v úterý prohrálo ve finále Brněnského poháru s vítězem druholigové skupiny západ Helasem, postrádalo však čtyři hráče tradiční sestavy. Všichni už jsou připravení. „Martin Brůna byl lehce zraněný, tak spolu s Pepou Havlem dostali volno. Dimo Chadzidis s Michalem Seidlerem nemohli hrát kvůli trestu. Zkusili jsme zase nové hráče. Uvidíme, kdo ještě dostane šanci ," povídal brněnský trenér.

O osudu semifinále napoví i fyzická kondice. Pokud se série protáhne, čtvrtý a pátý zápas následují rychle po sobě. Tangu se pak může hodit široká lavička. „S klukama se o tom bavíme. Musíme uspět v našich domácích zápasech. Osobně počítám s vyrovnanou sérií," předpovídal střelec Tanga Michal Belej.