Jenže šestý celek uplynulé sezony nejvyšší české futsalové soutěže čeká náročná cesta za triumfem. Ve čtyřdenním turnaji se představí dohromady 54 týmů a mezi nimi také mužstva, která vytvořili i hráči Tanga. „Máme vždy nejvyšší cíle a chceme vyhrát, ale nepřivezeme nejsilnější složení. Někteří kluci jsou také na dovolené nebo zranění. Jsme realisté, turnaje jsou složité," uvědomuje si Štěrba.

Triumf obhajuje Hoťas team. Mužstvo složené hlavně z fotbalistů divizních Rosic vyhrálo už třikrát. O třetí prvenství usiluje také vítěz předchozí dvou ročníků Doupě v Bažině. „Prvoligové týmy jako před časem Helas v Saňař Cupu vítězily. Tango má kádr na výhru, ale bude to mít těžké," odhaduje hlavní organizátor klání Josef Drda. „Snad se předvedou i naši mladí kluci ze Sokolnic C, kteří postoupili do krajského přeboru," přeje si.

Turnaj začíná v pátek v devět hodin ráno a pořádá jej oddíl malé kopané TJ Sokol Sokolnice už počtyřiadvacáté na jediném házenkářském hřišti. Tamější gumový povrch ve spojení s teplotami okolo 37 stupňů Celsia řádně prověří aktéry. „Guma se hodně rozžhaví, aspoň nebude svádět k simulování a lehání na zem, protože by došlo k popáleninám. Musíme hodně pít a mazat se," směje se Štěrba.

Na Saňař Cup přiveze i hráče s reprezentačními zkušenosti Dima Chadzidise, který klání třikrát ovládl ještě s Helasem, Michala Mareše či Radima Vlčka. „Doufám, že Tango nezklame a napraví si renomé za finále krajského poháru," připomíná prezident klubu nečekaný debakl 4:9 s druholigovým Amorem Vyškov.

Saňař Cup tradičně nabízí i bohatý doprovodný program. Na Nadační fond dětské onkologie Krtek poputuje výtěžek z dražby dresu bývalého fotbalisty Zbrojovky Marcela Cupáka, ve kterém nastoupil při rozlučce Petra Švancary za Lužánkami. „Vedle nich jsou na něm také podpisy hokejistů Voráčka, Pavelce a Tlustého," podotýká hlavní organizátor. „U nás futsal znamená zábavu pro celou rodinu, děti se mohou projet na šlapadlech či koních," hlásí.

Hlavní výhra v tombole je motorka. „Máme přes tisíc cen, také motorovou pilu, televizi, zájezd. Každý druhý lístek vítězí, za což patří velké díky sponzorům," dodává Drda. Už dnes večer zahraje na diskotéce DJ Boris, zítra večer pak kapela Buty.

Program turnaje

Pátek

od 9.00: základní skupina A

od 12.30: mistrovství Sokolnic

Sobota

od 8.00: základní skupiny B a G

od 15.00: Women Cup

Neděle

od 8.00: základní skupiny C a D

od 15.00: Veterán Cup 40+

Pondělí

od 7.30: základní skupiny E a F

od 14.30: hlavní play off