Jako poslední mohykán z brněnských klubů zůstal Helas v nejvyšší futsalové soutěži. Zatímco Tango se přestěhovalo do Hodonína, Rádio Krokodýl prodalo licenci České Lípě. Název druhého jmenovaného klubu přesto z první ligy nezmizí, přibral si jej totiž Helas. „Majitel Rádia Krokodýl nás oslovil s tím, že se mu futsal líbil a že v něm jako partner dál chce zůstat. Tak jsme se na spolupráci dohodli a ta se odráží i v názvu klubu," vysvětlil prezident Jan Loup.

Kompletní název klubu tak zní Rádio Krokodýl Helas Brno. Z týmu loňského nováčka nejvyšší soutěže, který licenci prodal, ovšem nepřichází pouze partner. Helas povede jako trenér Marek Kopecký, mezi hráčské posily patří Vítězslav Hrubý a Jan Havel.

Hlavní změny
• klub se nově jmenuje Rádio Krokodýl Helas Brno
• novým trenérem se stal Marek Kopecký
• mezi hlavní posily patří český reprezentant Vítězslav Hrubý a Jan Havel
• management klubu vyztuží bývalý majitel futsalového Rádia Krokodýl Martin Harnach

Nevyšlo naopak angažování reprezentačního brankáře Václava Kubíčka. „Pro mě je to největší zklamání," posteskl si Loup.

„Nedopadlo to, takový je život. Měl jsem přesně pět nabídek. Plzeň projevila největší zájem a vyšla mi ve většině věcí vstříc," komentoval Kubíček na klubovém webu svůj nečekaný odchod na západ Čech.

Kádr Helasu pro novou sezonu ještě není uzavřený, Helas od pondělního startu přípravy vyzkouší i některé zahraniční hráče. „Jsou to dva Slováci a jeden Rus. Jedná se o studenty, kteří se nám přihlásili. Uvidíme, jak budou vypadat," vyhlížel Loup, jemuž bude s řízením klubu pomáhat i Martin Harnach, který dosud řídil právě Rádio Krokodýl.

Helas poskládal jeden z nejsilnějších kádrů své historie a tajně myslí na účast mezi elitní čtveřicí první ligy. „Před devíti lety jsme dokonce hráli o titul, ale bylo to vše trochu jiné, spíš na kamarádské bázi. Od kluků už jsem teď věkově dál. Současný tým vypadá slušně, snad se nám budou vyhýbat zranění, která nás provázela minulou sezonu," přál si Loup.

Už v přípravných zápasech prověří jeho svěřence kvalitní protivníci. Dvakrát se Helas střetne se slovenským mistrem Pinerolou Bratislava, už příští pátek od sedmi hodin večer vyzve v hale ve Vodově ulici polského šampiona Gatta Active Zdunska Wolla, který se připravuje na účast v předkole UEFA Futsal Cupu. „V play off polské ligy ani jednou neprohrál, soupeř bude určitě favorit," odhadoval Loup.