Páteční výhrou nad pražskou Slavií 8:4 prodloužili Brňané vydařené období, v nejvyšší soutěži vyhráli už čtvrtý zápas v řadě. „Kluci do puntíku splnili všechny taktické pokyny, které jsme si na tréninku a před zápasem řekli. Celý tým musím pochválit. Na tréninku se scházíme v hojném počtu a všichni makají naplno, což se nám to vrátilo. Dali jsme tři góly ze standardních situací, ale pořád je co zlepšovat,“ povídal po zápase kapitán Helasu David Cupák na klubovém webu.

Jenže právě největší opora mužstva a český reprezentant se na nejbližší týdny od mužstva odpojí. Čeká ho totiž plánovaná operace kolena. „Doufám, že nám bude scházet jen jeden zápas s Vysokým Mýtem. Následuje totiž reprezentační přestávka, z národního týmu se David omluvil,“ vysvětlil Loup.

Ve vítězné sérii těžil jeho tým právě z kompletní sestavy. „Samozřejmě nám pomohlo, že skončila podzimní část ve velkém fotbale, někteří hráči už nejezdí do Rakouska, mohou chodit trénovat futsal,“ objasnil kouč. Dlouholetého vládce lavičky těší i rostoucí počty hráčů v mládežnických kategoriích. „Přišlo třeba pětatřicet mladých kluků na trénink, to už v jedné hale ani nešlo zvládnout. Zájem o futsal mě těší,“ povídal.

Helasu se navíc otevírá šance postoupit do boje o domácí pohár. Ve středčním semifinále jede na hřiště pražské Sparty, kde se představí v půl osmé večer. „Finále by bylo krásné, ale na Spartu se nám vůbec nedaří, nemáme rádi ani gumový povrch v její hale. Uvidíme, jak k zápasu přistoupíme, ale vyhrát chceme vždy,“ uvedl Loup.

Sezona Helasu
Vysoké Mýto (v) 3:8 d
Mělník (v) 2:3 d
Chrudim (d) 1:3 d
Teplice (v) 2:8 d
Plzeň (v) 1:2 d
Česká Lípa (v) 5:0 b
Sparta Praha (d) 2:6 d
Litoměřice (v) 4:2 b
Třinec (d) 5:4 b
Jeseník (v) 8:3 b
Slavia Praha (d) 8:4 b 

Umístění: 8.
Bilance: 5 výher, 6 porážek, skóre 41:43, 15 bodů