Ani ve třetím finálovém utkání proti USK Praha nedaly svým soupeřkám šanci a po vítězství 77:60 zaslouženě získaly dvanáctý titul mistryň České republiky v řadě.

„Nejdůležitější pro nás bylo, že jsme dokázaly otočit druhý zápas v Praze. Věřily jsme, že doma už to nějak zvládneme,“ uvedla po utkání nejlepší střelkyně závěrečného duelu Zuzana Žirková. Letos se Brňanky teprve počtvrté radovaly ze zisku titulu před domácím obecenstvem, které mělo na rozhodující utkání vstup zdarma.

„Bylo hezké hrát poslední zápas před vlastními diváky. Patří jim za povzbuzování během celé sezony velký dík. Finále se hrálo především pro lidi,“ usmívala se Žirková. Pražanky přitom tvrdou hrou a vydařenou střelbou domácím dlouho vzdorovaly. První dvě čtvrtiny vyhrály Brňanky shodně jen 20:17. „V určitých okamžicích byl zápas zbytečně vyhrocený, některé zákroky byly opravdu tvrdé. Soupeřky asi cítily, že když nás letos už jednou porazily, tak že by mohly mít další šanci,“ řekla po utkání domácí pivotka Ivana Večeřová.

V druhém poločase však Pražanky začaly postupně odpadat. Za stavu 45:40 si domácí jedenáctibodovou sérií vybudovaly slušný náskok a vítězství už si pohlídaly. V závěru už dal jejich trenér Jan Bobrovský příležitost téměř všem hráčkám z lavičky. „Zápasy s USK pro nás už tradičně bývají vyvrcholením domácí sezony. Začátek byl opět hodně vyrovnaný. Poslední krok však bývá vždy po psychické stránce těžký a já jsem rád, že se nám to podařilo zakončit vítězstvím už dnes,“ radoval se Bobrovský.

Jeho protějšek Lubor Blažek domácím pogratuloval. „Z naší strany to bylo důstojné finále. Zatím bohužel nemáme takový kádr, který by mohl Brnu konkurovat,“ uvedl Blažek.