Na olympijských hrách v Londýně české reprezentantky chyběly, nyní mají možnost nápravy. "V silách Míčkové je na toto umístění dosáhnout. V přípravě udělala pro úspěch maximum," řekla předsedkyně svazu moderní gymnastiky Blanka Mlejnková.

Vedle Brňanky Míčkové, která absolvuje celý čtyřboj, se v soutěži představí ještě Anna Šebková ze Sokola Praha 7 a Veronika Hegrová, která je stejně jako Míčková členkou SK Tart Moravská Slavia Brno.
Šebková bude cvičit s obručí a míčem, Hegrová s kužely a stuhou. Jejich body se budou započítávat do soutěže družstev. "Kvůli zranění nám citelně chybí Nataly Hamříková, která si natrhla vaz u odrazové nohy," dodala Mlejnková.

Šampionát ve Vídni potrvá od pátku do neděle a na programu má i soutěž juniorek ve společných skladbách. Český tým ve složení Denisa Kobylková, Nikola Paschová, Klára Opatřilová, Anna Tomková, Tereza Lohynská a Belinda Königová bude usilovat o umístění v první desítce.
"Skladba je velmi vydařená, bude záležet na precizním provedení. V Amsterodamu byly juniorky druhé, na dalším závodě v Pesaru naopak po chybách skončily hluboko v poli poražených," poznamenala Mlejnková.