Do kapsy strčila o víkendu už sedmý extraligový titul a i na konci sezony dokázala, že po předloňském zranění kolena znovu táhne brněnský Sokol za výhrami. Sportovní gymnastka Kristýna Pálešová se letos kvalifikovala na olympiádu v Londýně, kde nezopakovala čtyři roky starý postup do finále pekingského víceboje. Jedenadvacetiletá Brňanka ví, že prosincová forma přišla o chvilku později. „Podle bodových propočtů bych teď do finále prošla," říká Pálešová.

Jaká byla letošní sezona?

Určitě úspěšná. Jsem ráda, že jsem rok přežila zdravotně. Jen mě mrzí, že se mi nedařilo na olympiádě tak, jako teď na konci sezony. Olympiádu jsem si sice užila, jenže měly přijít lepší výsledky. Mám aspoň motivaci pro další rok.

V současné formě byste do finále víceboje prošla?

Myslím, že jo. Podle bodových standardů a propočtů ano.

Třeba se vám to podaří za čtyři roky v Rio de Janeiru.

Vůbec si nehraju s myšlenkou na třetí olympiádu.To je spíš neskutečný sen. Soustředím se jen na nadcházející sezonu. Chci se dobře připravit a dovést medaili z velkého závodu. Na konci dalšího roku uvidím, co vydržím.

Myslíte medaile ze Světových pohárů?

Přiznám se. Myslím mistrovství Evropy a světa.

Naposledy přivezla medaili z evropského šampionátu před šesti lety Jana Šikulová. Je to teď reálné znovu?

Ano. Musíme s trenérkou vymyslet něco nového. Potřebuju něčím vyniknout.

Znamená to, že po předloňském těžkém zranění kolene jste stoprocentně zpět ve formě?

Doufám. Možná jsem odolnější psychicky. Nejsme tak vystresovaná, protože vím, jak moc je zdraví důležité.

Na olympiádu vážně nemyslíte?

Po Pekingu jsem plánovala úspěch v Londýně, jenže všechny sny zhatilo zranění. Vidina třetích her je krásná a málokdo v gymnastice zvládne troje hry. Nejsem tak stará, abych končila. Vidím, že na úspěchy mám sílu. Pokud budu úspěšná za rok, vrátím se k úvahám o olympiádě.

Kariéra gymnastek je krátká. Stíhají tři olympiády běžně?

Většinou jen dvě. Není to obvyklé.

Jak naložíte s předvánočním volnem?

Mám týden absolutního klidu v Řecku bez gymnastiky. Jedu na dovolenou, na které jsme nebyla strašně dlouho. Letošní dovolenou beru poctivě. Od půlky prosince vletím do kondiční přípravy, protože v březnu pojedu už na Světový pohár a chci tam předvést sestavy, které jsou použitelné pro mistrovství Evropy.