Jeho první klání ominulém víkendu vostravské ČEZ Aréně naznačilo, vjakých jménech hledat horké favority. Na severu Moravy se nikdo snikým nemazlil, po tvrdých soubojích řídítka na řídítka ve dvou finálových jízdách triumfovala naděje českého motokrosu Michek.

Po jednom zlatém věnci pak urvali Jihomoravan Brabec a úřadující český superkrosový mistr Bittner, patřící rovněž kvýrazným představitelům nastupující jezdecké generace.

„Myslím, že trať vRondu iatmosféra vhledišti bude na vysoké úrovni. Jako lídr seriálu to ale vůbec nebudu mít snadné. Halové závody jsou hrozně nevyzpytatelné, zpadesáti procent záleží na startu a na krátké trati se pochopitelně ivíc padá. Největší soupeře vidím vBrabcovi, Neugebauerovi, Slovákovi Kohútovi a Rakušanu Straubovi,“ domnívá se Michek.

To však ještě netušil, že výčet favoritů rozšířil vposlední chvíli přihlášený Jihoafričan Collin Dugmore, dnes už legenda evropských halových bitev. „Startoval jsem vBrně už vdobě, kdy se vRondu jezdilo na dřevěné dráze. Nejraději ale vzpomínám na rok 2005, kdy se mi podařilo zatočit se sebevědomými Američany a vyhrál jsem uvás třídu Open. Atmosféra vRondu považuji za jednu znejlepších, je radost tady závodit,“ těší se sympatický Jihoafričan na dnešní a zítřejší závody vRondu.

Ajestli hodlá na svůj tři roky starý triumf navázat? „Samozřejmě, proto také do Brna jedu. Ale bude to těžké, hlavně mladí čeští jezdci začínají halám přicházet na chuť a jsou dobří. Vidím to třeba na Neugebauerovi při závodech vNěmecku,“ upozorňuje Dugmor na růst tuzemských jezdeckýchakcií.

Ve čtvrtek už Rondo tlumeně hučelo mechanismy, formujícími 1.500krychlových metrů speciální jílovité hlíny do tvaru bezmála 300metrů dlouhé tratě. „Letos bude oproti minulých ročníkům mnohem delší startovní rovinka, takže do první zatáčky se všichni přiřítí pořádně rozjetí. Stačí chybička a může ztoho být pěkný masakr,“ říká sarkasticky Brabec, který vseriálu ztrácí na druhé pozici za vedoucím Michkem čtrnáctbodů.

Bezmála tři tisíce vpředprodeji rozebraných vstupenek signalizují značný zájem fanoušků, které kromě motokrosových předháněk čekají pod střechou Ronda ifreestylové lahůdky vpodání dvojnásobného vicemistra Podmola, Poláka Oglazy idalšího českého „úleťáka“ Koreně.

Páteční a sobotní pořad orámovaný derniérou rockové kapely Kern začíná v19resp. 18hodin, brány Ronda se otevřou veřejnosti vždy sšedesátiminutovým předstihem. Vstupenky přímo uhaly Rondu lze pořídit v pátek od 12a v sobotu už od 11hodin.