Kde se přes léto ztratil vítězný duch? Podle útočníka Radka Felkla jej udusila letní příprava. „Hlavně účast na ní. Na tréninky nás chodilo v průměru pět," popisuje letní „drill".

Proti situaci nezakročil ani trenér. Hattrick totiž v té době ani žádného neměl. „A to byl hlavní problém. Panovalo u nás bezvládí. Domlouvali jsme se jen mezi sebou. Někteří, mezi které jsem patřil i já, často nestíhali kvůli práci. Když se k tomu přidala kategorie volnomyšlenkářů, dorazil tak nízký počet. V našem případě si nemůžeme říct: Pokud nepřijdeš, příště už nemusíš chodit. Chyběla nám autorita nad námi," vysvětluje s dvanácti body čtvrtý nejproduktivnější florbalista mužstva.

Na první tříbodové vítězství čekal Hattrick až do sedmého kola. S příchodem kondičního kouče Davida Neruda se ale herně zvedá, když v posledních šesti zápasech posbíral dvanáct bodů. Ve větším posunu tabulkou vzhůru ale brání s 59 vstřelenými góly nejhorší útok soutěže. „Netrefujeme prázdné brány," kroutí hlavou Felkl po víkendové porážce 4:5 v prodloužení se Znojmem.

I když je Hattrick momentálně až desátý, se současným postavením se nesmíří. „Chceme se poprat o play off. Snad po špatném začátku budeme mít aspoň lepší závěr a třeba v play off překvapíme," doufá brněnský útočník.