Výhrou a prohrou začali znojemští florbalisté čtvrtfinále play off s Hattrickem Brno na svém hřišti. První utkání, které sehráli v sobotu, vyhráli 7:3. V nedělním duelu padli v prodloužení výsledkem 4:5.

V sobotním klání začali lépe hosté, když vedli 2:0. Znojmo ale ještě do konce třetiny vyrovnalo a pak už bylo pánem na hřišti. Ve druhém utkání sice znojemští florbalisté vedli již ve třetí minutě, ale soupeř vyrovnal a dostal se do vedení. Znojemští pak dotahovali po celý zápas.

„Sobotní zápas jsme odehráli velice dobře. Kromě prvních deseti minut jsme byli lepším soupeřem. Nedělní utkání bylo vyrovnané. Bylo o něco tvrdší než první zápas. Měli jsme hodně vyloučených, a to nás hodně sráží. V prodloužení rozhodla odražená střela a vyhrál šťastnější tým. Za první a druhou třetinu si Hattrick zasloužil zvítězit," zhodnotil asistent trenéra Jan Šťastník.

Splněný cíl

Hattrick si jednou výhrou splnil svůj cíl. „V prvním utkání to vypadalo, že si chtějí kluci zápas užívat, než aby bojovali. Ve druhém jsme bojovali a vítězství jsme si zasloužili. Cílem bylo odvézt ze Znojma jednu výhru, abychom doma hráli minimálně dva zápasy. Ideální by bylo, kdybychom doma rozhodli," poznamenal brněnský trenér Petr Klimeš.

Hráči Znojma si byli vědomi nedobrého výkonu v prvních dvou dvacetiminutovkách. „Trvalo nám dvě třetiny, než jsme se probrali. Ve třetí třetině jsme do toho vlétli, vyrovnali jsme. Pak přišlo nesmyslné vyloučení a dostali jsme gól. Stejně tak jsme v přesilovce vyrovnali. Tyto maličkosti v play off rozhodují," konstatoval znojemský kapitán Petr Sláma.

Znojemský celek neměl v nedělním utkání takovou jiskru jako v tom sobotním. „Těžko říct proč, asi jsme si mysleli, že to po sobotě půjde samo. Určitě chce každý makat, ale na hřišti to nebylo vidět," dodal kapitán.

Oba zápasy provázela bouřlivá atmosféra v hledišti. Přijeli i fanoušci brněnského týmu. Obě utkání vidělo dohromady více jak sedm stovek diváků.

„Je možné, že nás v prvním zápase zaskočila atmosféra, když jsme po vlastních chybách dostali dva góly, ale pak se nám podařilo zápas otočit. Je to jedna jedna, jedeme do Brna a musíme to tam urvat," uzavřel Sláma.

Čtvrtfinále play-off - 1. liga muži

1. utkání – sobota 2. 3. 2013

TJ SAM 73 Znojmo –  FBŠ Hattrick Brno 7:3 (2:2, 3:1, 2:0)

2. utkání – neděle 3. 3. 2013

TJ SAM 73 Znojmo –  FBŠ Hattrick Brno 4:5p (1:2, 0:1, 3:1, 0:1)

Stav série: 1:1