Za neúspěch ovšem mohl místo nastřelených tyčí především první poločas, ve kterém vsítili pouze sedm gólů. „Se sedmi zásahy neporazíme nikoho, je to hrozně málo," uvědomoval si. „Hráli jsme osobní obranu a moc to nezvládali. V první půli nám dělal problémy hlavně Petr Kichner," zmínil Aspridis nakonec osmigólového střelce Frýdku-Místku.

Pro oba soky šlo o velmi důležitý souboj. Brno se chtělo držet na jednobodovém odstupu za nejlepší trojicí extraligové tabulky, Frýdek-Místek se zase toužil dotáhnout na Brno. Úspěšnější byl nakonec celek z pomezí Moravy a Slezska. V tabulce má nyní, stejně jako jeho nedělní soupeř, sedmnáct bodů. „Hlavu si z prohry neděláme. Pořád na tom jsme trochu líp," připomněl pětadvacetiletý hráč čtyřbrankovou výhru z druhého kola. Vzájemný zápas tak vyznívá pro Královopolany o dva góly příznivěji. „Trenéři nás ke konci nabádali, ať aspoň neprohrajeme vyšším rozdílem," přiblížil.

Brňané se v tabulce nejvyšší soutěže aktuálně nacházejí na pátém místě, tři body za Zubřím a Plzní, bod ztrácejí na pražskou Duklu, která má zápas k dobru. „Na to, že jsme na ně teď ztratili, moc nehledíme. Hned v příštím kole hraje Plzeň se Zubřím. Vybijí se mezi sebou," nepanikařil.

V sobotu čeká na Královo Pole doma Přerov, který se nachází beznadějně na chvostu extraligového pořadí. „Ten tým je v extralize omylem. Následujících čtrnáct dní bude spíš příprava na Plzeň, se kterou hrajeme po Přerovu," objasnil Aspridis.