Hráč s řeckým příjmením po otci, jehož rodina přišla do České republiky v roce 1948, věděl o zájmu z jihu Evropy od října. „Kontaktoval mě řecký kouč. Poté mě sledoval a v polovině prosince mi poslal pozvánku na reprezentační soustředění," popisuje pětadvacetiletý Aspridis pro web hazetnasbavi.cz.

Může se tak stát jediným reprezentantem v řadách aktuálně čtvrtého celku české nejvyšší soutěže. „O zájmu o Borise z řecké strany jsem věděl. Jeho krok naprosto kvituju. Je to i výborná vizitka pro brněnský klub, když někoho pozvou do národního týmu," neskrývá nadšení kouč Králova Pole Andrej Titkov.

Na soustředění má levé křídlo sehrát dvě utkání se Slovenskem a dvě s řeckou juniorkou. „Pokud o mě bude zájem, přiberu si k českému občanství i to řecké. V České republice je dvojí občanství povolené, v tom by neměl být problém," přibližuje druhý nejlepší střelec Brna a čtrnáctý v extralize.

Řecký národní tým se nachází na 37. pozici světového žebříčku, Česká republika je 21. „Zrovna si procházejí nevydařeným obdobím. Jedná se o tým, který vyznává typickou jižanskou hru," podotýká na adresu Řeků Titkov.

Jeho tým prohrál v posledním utkání před dlouhou reprezentační pauzou 31:32 se Zlínem a opět se představí až v sobotu 7. února, kdy hostí pražskou Duklu.