Havlát a jeho spoluhráči v sobotu netradičně v sedm hodin večer hostí ve staré hale ve Vodově ulici obhájce extraligového bronzu z Hranic. Soupeř se v letošní sezoně zatím trochu trápí, momentálně mu patří až desátá pozice. „V prvním zápase sezony nás porazily, pak však šly dolů. Nyní už se Hranicím vyprázdnila marodka a postupně se zvedají," varuje házenkář.

Královo Pole v první polovině základní části předvádělo výborné výkony, poslední duely mu však nevyšly. Padlo v Zubří, z Plzně si dokonce odvezlo nášup 20:34 a v tabulce kleslo na pátou příčku. „Nehodláme dál ztrácet body, zvlášť doma. Musíme si opět spravit reputaci," vyhlašuje.

Jiří Havlát
- Věk: 31 let
- Sport: házená (spojka)
- Kariéra: Tišnov, Maloměřice, KP Brno, Lovosice, Pirna (Německo – 3. liga), Tišnov, KP Brno

Za tým ze severu Brna nastupuje 190 centimetrů vysoký hráč už podruhé v kariéře. „Z Tišnova vedly moje sportovní kroky do Maloměřic a pak na dva roky právě do Králova Pole. Odsud už jsem pak přes-toupil do Lovosic," upřesňuje Havlát.

Se severočeským celkem vybojoval extraligové stříbro a dvakrát opanoval Český pohár. Pak si vyzkoušel tříleté angažmá ve třetí německé lize v Pirně. „Byly to skvělé roky. I když šlo o nižší soutěž, její úroveň byla srovnatelná s českou extraligou, ne-li vyšší. V Německu je házená sport číslo dva, zázemí je úplně někde jinde," vzpomíná Havlát.

Z Německa zamířil domů do Tišnova, od letošní sezony pak zažívá extraligový comeback v dresu Králova Pole. „Brno mě oslovilo už v minulém ročníku, jenže jsem nechtěl nic uspěchat. Přece jen jsem vrcholové házené odvykl. Potřeboval jsem potrénovat. Do Králova Pole mě táhla skvělá parta v čele s Michalem Dostalíkem a Viktorem Hastíkem. Oba znám už od žákovských let a chtěl jsem si s nimi zase zahrát," popisuje spojka, jež stále také nastupuje za Tišnov.

V Brně si házenou užívá, i když nedostává tolik prostoru. „Ještě nejsem v ideální formě, když jsem byl na vrcholu, tak jsem nepracoval. To se změnilo a už ani nejsem nejmladší. V Králově Poli jsem spokojený, i když to možná chce o pár minut navíc na hřišti," usmívá se zaměstnanec tišnovské vodárenské společnosti.