Jeden tým se mezi postupující osmičku nevejde. „Tentokrát už je každý zápas jako play off," uvědomuje si před sobotním duelem s Karvinou brněnský trenér Andrej Titkov.

V případě, když zbude černý Petr na Královo Pole, jednalo by se o velké překvapení. Od začátku extraligy se totiž pohybuje na její špici. „Samozřejmě o tom nebezpečí víme. Jdeme do každého zápasu naplno a snad si play off zajistíme," věří lodivod původem z ruského Krasnodaru.

Jeho svěřenci se museli v týdnu vyrovnat s nečekaně vysokou prohrou 18:27 na palubovce Jičína z minulého víkendu. „Tabulka se čím dál víc zamotává. I když jsme v předešlém utkání klopýtli, tak pořád v play off věříme. Z prohry jsme se už oklepali, uvědomili jsme si chyby," hlásí bojovně křídelník Králova Pole Tadeáš Zima.

zbývající zápasy
- v sobotu od 17.00: Brno – Karviná
- 28. února: Zubří – Brno
- 7. března: Brno – Litovel
- 15. března: Hranice – Brno

V sobotu od pěti hodin odpoledne čeká na brněnské házenkáře v hale ve Vodově ulici těžký soupeř. Karviná je v podzimním střetnutí porazila 31:28 a zejména z jejího útoku jde strach. Spojka Radim Chudoba je nejlepší kanonýr extraligy a na třetím místě mu sekunduje Lubomír Veřmiřovský. Karvinou navíc nedávno posílil mladý vyso-
ký Chorvat Ivan Ivkovič. „Všichni to jsou ostré spojky. Z jejich středních řad hrozí největší nebezpečí. Ale poctivě se na to připravujeme," popisuje pětadvacetiletý brněnský odchovanec.

S karvinskou hrozbou počítá i kouč Titkov. „Čeká nás hodně útočná házená. Musíme vstřelit víc gólů než soupeř. Na jejich hru máme nachystaných několik obranných variant," přibližuje.

Důležitý duel zpestří spolupráce s basketbalovým Valosunem, který před házenkáři hraje s Hradcem Králové. Slavnostní basketbalový výhoz provede kapitán Michal Dostalík a bývalá basketbalistka a členka představenstva Valosunu Ivana Večeřová zase zahájí házenkářský souboj. „Je to pro mě čest, akorát nevím, co si mám obléct," váhá Dostalík. „Je to pravda, už mi asi pětkrát volal a pořád chce poradit," potvrzuje s úsměvem manažerka klubu Gabriela Topinková.