Jeho svěřenci z prvních devíti utkání v sezoně včetně toho pohárového mají v programu osm venkovních duelů. Pět střetnutí na hostující palubovce už odehráli. „Mám za sebou dost odtrénovaných roků. Snáším to jinak než mladší hráči. Trochu se obáváme, aby je hlavně venkovní zápasy nezatlačily psychicky trochu níž,“ připouští trenér Hanták, který má v letošní sezoně v týmu i zkušenou spojku a svého syna Jozefa.

Brňané v extralize podlehli Zubří 23:29 a o víkendu přišla další porážka se Strakonicemi. Královopolané padli 23:24 a soupeři dovolili první výhru v sezoně. „V Zubří nás trápila obranná hra, která se poté ve Strakonicích zlepšila, ale srazilo nás zase neproměňování vyložených gólových šancí. Dali jsme málo branek. Soupeře jsme mohli jednoznačně přehrát,“ mrzí slovenského kouče, jehož mužstvo má bilanci dvou výher a čtyř proher.

Proti prvoligovým Hustopečím postaví nejsilnější sestavu. „Zápas nebude lehký, i když je soupeř o ligu níž. Jsou tam i hráči, kteří s námi trénovali v létě. Jdeme v plné sestavě, pak máme dva týdny přestávku v extralize,“ dodává Hanták.