Domácí hru Brňané okusili také. Proti silným Lovosicím. „Chtěli jsme jim oplatit porážku. Hlavně jsme se všichni těšili, až si znovu zaházíme s míčem a zahrajeme zápas," upozorňuje na hlad po házenkářských soubojích pravá spojka Králova Pole Martin Hajčman.

Mimo přípravného utkání se slovenským Hlohovcem Brno k zápasu nastoupilo naposledy v polovině prosince, kdy o dvě branky prohrálo v mistrovském Jičíně. Od té doby je čekala nepříjemná muka zimní přípravy. „Začali jsme už mezi svátky. Tentokrát jsme neměli žádné zimní soustředění, ale o to těžší byly tréninky v naší hale. Já osobně jsem si rozhodně oddechl, že je konec," směje se brankářská opora Brňanů.

Kouč Jan Hegar dal svým svěřencům pořádně zabrat. Ti při nahánění fyzické kondice utrousili nejedno ostřejší slůvko. „Ale pouze trenérovi za zády. Jenže je to potřeba, někteří spoluhráči se po svátcích vrátili s kily navíc, tak jsme se jim smáli. Ale už jsou v pohodě," povídá s úsměvem Hajčman, který jako profesionální hasič s váhou problémy neměl.

Pokračování přípravy na start "jarní" části extraligy vynechá spojka Lukáš Weintritt, který laboruje s kotníkem. I bez něj se Královo Pole hodlá vytáhnout na pražskou Duklu. „Je to pro nás vrchol hned na úvod, zápas číslo jedna," podtrhává Bavlnka význam duelu, který startuje příští středu v šest hodin večer ve staré hale v brněnské Vodově ulici.

„Bavíme se o tom už od prosince. Pro nás je to velký zápas, snad bude i pro fanoušky. Samozřejmě cítíme tlak a nervozitu. Doma vyhrát musíme, zatímco Dukla u nás jen může. Kdo uspěje, bude to mít blíž do první šestky," dodává Hajčman, který se s brněnským celkem drží na dolní hranici elitní skupiny.

Dukla je na tom líp pouze o jediný bod a jediné místo.