Loňskému bronzovému celku se letos vůbec nedaří. Po odchodu stěžejních opor nemůže najít bývalou pohodu. Brňané se ji hledali v zimní přestávce, kterou vyplnili tréninkem a dvěma vítěznými přípravnými zápasy s Maloměřicemi a posledním týmem nejvyšší soutěže Zlínem. „Nejprve jsme obnovili fyzickou čerstvost. Ke konci roku už naše kondice nebyla nejlepší. Pak jsme komplexně zapracovali na herním projevu," popisuje kouč Pavel Čejka, který ve čtvrtek zažil radostnou událost v podobě narození potomka.

Původně chtěli házenkáři sehrát i přátelská utkání se zahraničními celky, z nich však sešlo. „Mohli jsme jet na turnaj do slovenské Šaly, ale neklaplo to. Dva zápasy splnily naše očekávání, i když oba soupeři byli oslabení a nepatří mezi silné celky. O naší výkonnosti nám tudíž nic extra nenapověděly. Jak na tom jsme, nám ukáže až sobota a duel proti Dukle," líčí Čejka.

Pražský tým patří mezi oblíbenější soupeře Králova Pole. V posledních letech s ním vždy hraje vyrovnané partie, které se rozhodují až v závěrech. „Loni jsme s Duklou na začátku sezony vyhráli a to nás nakoplo k parádní sérii. Bylo by hezké to zopakovat. Po narození dítěte si přeji si další dárek," culí se kouč. „Jdeme do utkání s čistou hlavou. Nemáme co ztratit, zatímco Dukla musí vyhrát," přidává Weintritt.

Po střetnutí s lídrem extraligy čeká na Brňany porce šesti duelů s papírově lehčími soupeři. „Navíc hrajeme čtyřikrát doma a jen dvakrát venku se slabšími protivníky, kteří patří mezi naše přímé konkurenty v tabulce. Spokojím se ziskem osmi až deseti bodů," povídá stratég.

Zbývající zápasy

Sobota: Dukla Praha – KP Brno

13. února: KP Brno – Zubří

21. února: Kopřivnice – KP Brno

27. února: KP Brno – Fr. Místek

5. března: KP Brno – Jičín

12. března: Litovel – KP Brno

19. března: KP Brno – Zlín