Zásadní krok k výhře udělali Královopolští před koncem první půle, kdy za vyrovnaného stavu Jičínu odskočili o šest branek. „Závěr prvního poločasu jsme zvládli lépe a náskok už jsme si pak pohlídali," popsal Hastík. Domácí podržel i skvěle chytající gólman Jiří Bavlnka.

Královo Pole si díky deváté výhře v sezoně upevnilo šesté místo a má stejně bodů jako pátá Karviná. „Byla tam obrovská vůle po vítězství. Do zápasu se navíc zapojila řada hráčů z lavičky, kteří normálně nehrávají, což je pro nás před budoucími důležitými boji také velmi dobře. Jediné, co mě skutečně mrzí, je neproměňování zcela vyložených šancí. S lepším soupeřem by nás takové situace mohly mrzet," hodnotil brněnský kouč Zdeněk Missbach na svazovém webu.

Šestnácté extraligové kolo se odehrálo na pozadí bouřlivých zákulisních bojů. Vrcholí totiž spor mezi kluby a svazem kvůli chystané společné Česko – slovenské extralize, která má odstartovat od příští sezony. Do soutěže se přihlásily jen dva oddíly z dvanácti kvůli údajné nepřipravenosti projektu ze strany svazu. „Sledujeme to, ale zvlášť se nás to nedotýká. Ze sportovního hlediska bych si rád se slovenskými kluby zahrál, z osobní stránky by to zas přineslo třeba složitější cestování," přemítal Hastík.

Brňané se v domácí hale představí i příští týden, kdy hostí desáté Nové Veselí.

SKKP Handball Brno-HBC Ronal Jičín 25:19

Poločas:14:8. Nejvíce branek: Koubek 9/3, Dostalík a Hastík 5 – Krahulec 8/3, Šulc a Šafář po 3, Vítek 2. Rozhodčí: Pavlát, Točík. Sedmimetrové hody: 4/3 – 4/3. Vyloučení: 2 – 4. Diváci: 431.