Královopolští se po poločase, který prohráli 11:14, na soupeře dotáhli a šli dokonce do dvoubrankového vedení. „Mohli jsme Hranice porazit jedině tím, že je přehrajeme v rychlém protiútoku. To se nám v prvním poločase moc nedařilo. Na konci jsme sahali po vítězství a přetahovali se o každý gól,“ popsal hrající brněnský trenér Jiří Havlát.

Na snímku Chlumská.
Snad bude série co nejkratší, doufá královopolské libero Chlumská

Brňané ale nakonec byli rádi alespoň za remízu. „V posledních třech vteřinách Tomáš Mičkal střílel z křídla, ale naštěstí netrefil branku,“ oddechl si Havlát, který v utkání třikrát skóroval.

Boj o play-off:TJ Cement Hranice – KP Brno 24:24 (14:11)
Nejvíce branek: Magrla 7/2, Tůma 4 – Hanták 8/2, Hastík 5.
Sedmimetrové hody: 6/3 – 4/2.

Los – poslední dvě kola:KP Brno (10. místo) – doma Nové Veselí (11) a Plzeň (5).
Hranice (9) – doma Kopřivnice (7) a Nové Veselí.
Jičín (8) – doma Frýdek- Místek (6) a Kopřivnice.


Získaný bod složitou situaci Králova Pole v tabulce nevyřešil. „Z Hranic často body nevozí ani lepší týmy, než jsme my. Za remízu jsme rádi, ale potřebovali jsme vyhrát,“ litoval sportovní ředitel klubu Jan Schneider.

Zápas podle něj ovlivnilo i mrazivé počasí. „Nebyl úplně pohledný. Ochladilo se a v hale nebyla ideální teplota pro házenou. Částečně nás to ovlivnilo při střídání, kdy hráči nebyli rozehřátí,“ přemítal.

Desáté Královo Pole má v extraligové tabulce čtrnáct bodů a dvě kola před koncem základní části ztrácí na osmý Jičín tři body. V sobotu od šesti hodin večer ve staré hale ve Vodově ulici v posledním domácím zápase hostí předposlední Nové Veselí, které už ztratilo šanci na postup.

Poté hraje na hřišti páté Plzně. „Postup nemáme ve vlastních rukách a je to hrozný pocit. Připravíme se na Veselí, nepřipouštíme si, že doma prohrajeme. Rozhodující zápas o bytí a nebytí bude o týden později v Plzni,“ odhadoval Havlát.

Zápas Komety. Ilustrační foto
Kometa trestala hloupé fauly Vítkovic. Bartošák se styděl