On i jeho spoluhráči zřejmě neměli dobrou noc. Selhali hlavně v proměňování šancí. „Rozhodla druhá polovina, kdy jsme neproměnili plno vyložených šancí. Oproti nám byl soupeř téměř stoprocentní a v tom spočíval hlavní důvod porážky," lamentoval brněnský kouč Zdeněk Missbach na svazovém webu.

Brňané neproměnili ani největší příležitosti. V důležitých chvílích zahodili i sedmimetrové hody. „Asi se na střelbu musíme víc zaměřit na tréninku. Myslím, že nám trenér něco nachystá, a když ne, tak ji musíme pilovat individuálně. Aspoň já to tak případně udělám. V utkání jsem také asi ve dvou jasných případech selhal," byl Dostalík kritický i ke svému výkonu.

Královo Pole po výborné sérii přestává stačit čelu tabulky. Na vedoucí Zubří nyní na páté pozici ztrácí šest bodů. „Chce to hlavně neprohrávat doma. Musíme už zase zabrat a vrátit se na vítěznou vlnu," burcoval Dostalík.

Proti Hranicím Brňané neuspěli ani podruhé v sezoně. V zahajovacím utkání nového ročníku podlehli nepříjemnému sokovi také o čtyři branky a v sobotu jim nepomohl ani devítigólový Hastík, který v létě do Brna přišel právě od aktuálně devátých cementářů. „Hranicím se po výhře s námi nedařilo, jenže teď se zvedají a půjdou určitě nahoru," předvídal Dostalík .

Královopolané se mohou vítězně naladit opět v neděli, kdy hrají na palubovce Frýdku-Místku.

Královo Pole – Hranice 22:26

Poločas: 9:13

Nejlepší střelci: Hastík 9/3, Dostalík 2, Mičola, Havlát a Hubáček po 2, Koubek 2/2 – Horut 7, Tůma a Zemánek po 4

Rozhodčí: Kozler a Zych

Sedmičky: 8/5 – 2/2

Vyloučení: 1:5

Diváci: 325