Druhý poločas extraligy startuje pro Brňany ve středu od šesti hodin večer ve staré hale ve Vodově ulici odvetou právě proti Lovosicím, s nimiž si Královo Pole připsalo první z dosavadních tří proher. „Chceme jim to samozřejmě vrátit. U nich jsme podlehli smolně," vzpomínal brankář, který je v úspěšnosti zákroků na čtvrtém místě v extralize.

Na gólmany se brněnští házenkáři mohou spolehnout. Vedle Bavlnky se daří i Petru Štolcarovi, který zaujímá celkově sedmé místo mezi muži v brance. V celkové gólmanské úspěšnosti týmů pak Brňané vládnou. „Slabinu celku vidím nejvíc v hluchých chvilkách. Máme občas v některých zápasech pár minut, kdy vypneme a vůbec se nám nedaří. To musíme zlepšit," varoval Bavlnka.

Brno se nachází aktuálně na pátém místě tabulky, na vedoucí tandem Zubří a Plzeň ztrácí pouhé tři body a má zápas k dobru. Pokud ve středu zvítězí, dostane se opět na jednobodovou vzdálenost od čela. „Tlak, že musíme vyhrát necítíme. Jako vždy se popereme o vítězství," popsal Bavlnka.

Nejvyšší házenkářská soutěž je vůbec neobvykle vyrovnaná. Devátý Jičín ztrácí na první Plzeň jen devět bodů. „Moc mě to nepřekvapilo. Podobně se to vyvíjelo i v minulé sezoně. Jen Zubří, hraje výš než jsem čekal. I když v létě hodně posílilo," zmínil gólman desátý celek minulého extraligového ročníku.